RSS

Web Marketing osnove: Kako do cilja?

Fri, Dec 18, 2009

eMarketing, ePoslovanje

Web Marketing osnove: Kako do cilja?

Elementi učinkovite web marketing kampanje mogu se slikovito usporediti s ručnim zglobom i laktom; u streličarstvu – s bazom strelice i njenim vrhom – svi moraju biti usmjereni u istom pravcu kako bi mogli pogoditi ravno usred mete.

Ovi elementi prikazani su s točke gledišta: odabir ključnih riječi, plati-po-kliku (PPC- pay-per-click) unos oglasa, odredišne stranice i sama ponuda. Rastavimo ih na članove i analizirajmo kako funkcioniraju ponaosob:

-

Odabir ključnih riječi

Ako ste se ikad bavili PPC oglašavanjem, svjesni ste da je pravi izbor ključnih riječi kritični korak. Na neki način, to je teže nego što izgleda jer cilj nije samo dobiti što je moguće više posjetitelja, već privući kvalitetne posjetitelje na vašu web lokaciju, one koji trebaju vaš proizvod ili uslugu.

To znači da ključna riječ mora povezivati vašu tvrtku i objekt kupnje od strane posjetitelja. Na primjer, ako prodajete luksuzne widgete on-line, bilo bi dobro da stavite više svojih PPC financijskih sredstava u ključne riječi kao što su “widget distributer” i “high quality widget” umjesto riječi kao što su “free widgets” ili “widgets na popustu”, iako će potonji izrazi imati veliki broj mjesečnih pretraživanja.

-

Plaćanje-po-kliku

Pobuđivanje interesa o vašim proizvodima i uslugama, čitanje i „klikanje“ je samo prvi korak zainteresiranog posjetitelja .

Nadovezujući se na gornji primjer, oglas za visokokvalitetnim widgetsima treba spomenuti kvalitetu kako bi povezao – poravnao – vaš oglas s vašim proizvodom. Oglašavanje koje se razmeće niskom cijenom widgeta bi bilo pogrešno poravnanje.

-

Odredišna stranica

„Odredišna stranica“ je prva web stranica na koju je posjetitelj usmjeren. To bi mogla biti home page, ili stranica o proizvodu unutar sajta.

Za ključne riječi kao što su ” widget visoke kvalitete”, posjetitelj se usmjerava na vašu Deluxe Widget stranicu, a ne na početnu stranicu koja se bavi cijeli spektrom widgeta i gadgeta.

Cjelokupni doživljaj na odredišnoj stranici treba pružiti posjetitelju osjećaj da je na pravom mjestu. Grafički dizajn, naslovi itd. sve igra ulogu u ostvarivanju tog osjećaja.

-

Ponuda

Vaša ponuda mora biti usklađena s originalnom ponudom u PPC oglasu (free download, itd.), a također i usmjerena da potakne posjetitelja na proces kupovine. Neki primjeri koji se mogu koristiti u tu svrhu – besplatni uzorci, specifikacije, uputstva, i sl. Primjer pogrešnog usmjeravanja posjetitelja je poklon bon ili nagrada koja nije vezana uz proizvod vaše tvrtke. Poklanjanje npr. LCD televizora zaista ima smisla samo ako prodajete LCD televizore – moglo bi se dogoditi da interesenti za vaše proizvode uopće ne postoje već samo posjetitelji koji se žele dočepati nagrade.

Rating 4.33 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar