RSS

Vizualno oglašavanje povećava promet na pretraživačima

Tue, Nov 23, 2010

eMarketing, ePoslovanje

Vizualno oglašavanje povećava promet na pretraživačima

Dvije nedavno provedene studije pokazale su da vizualno oglašavanje može znatno povećati promet na stranica kojeg donose pretraživači. Toliko, da izrada slikovnih oglasa za neke tipove webshopa može biti čak i efikasnija od SEO kampanje…

Zanimljivo je da su do tog zaključka stigli u dva nezavisna istraživanja.

iCrossing – navijački, ali ipak zanimljivo

Prvo je iCrossings, tvrtka koja se bavi SEO optimizacijom i oglašavanjem na pretraživačima objavila rezultate istraživanja na pravim podacima njihovih klijenata, koje je trajalo 13 mjeseci.
Pokazalo se da je vizualno oglašavanje povećalo promet pristigao preko pretraživača za 13.7 posto (natural search) i 14.87 posto (PPC kampanja).

Također, povećan je broj jedinstvenih posjetitelja pristiglih preko pretraživača za 2.5 posto te je istovremeno smanjena cijena klika za 11.22 posto u PPC kampanji.

Zaključak je da vizualno oglašavanje (raznim bannerima) razvija svijest o brandu tvrtke, što rezultira većom vjerojatnošću da će korisnici kliknuti na te linkove unutar rezultata pretraživanja ili PPC kampanje.

Iako iCrossingovi rezultati trebaju biti sagledani u kontekstu – naime, studija je zaključila da su samo njihove slikovne kampanje učinkovite – ti podaci se poklapaju s preliminarnim rezultatima Global Source istraživanja, koje je provedeno prema svim pravilima struke.

Global Source – znanstvene metode, slični rezultati

U tom azijskom istraživanju Global Source je uključio profesionalce elektroničke industrije, koji su iznijeli svoje informacije o istraživanjima i iskustvima praćenja ponašanja korisnika.

Pokazalo se da je oko 56 posto upita pretraživačima uključivalo termine povezane s brandom – proizvođačkim imenom, nazivom proizvoda, nazivom web stranica, specifičnim podacima za pojedini brand poput part numbera i raznim kombinacijama svega navedenog.

Implikacija ovih istraživanja na ecommerce trgovce jest da za pojedine segmente, posebno u business-to-business poslovanju, vizualno oglašavanje vjerojatno bude povećalo promet na stranicama pristigao putem pretraživačkih rezultata, isto kao i direktan promet.
Osim toga, istraživanje Global Sourcesa pokazalo je da je vizualno oglašavanje često može biti efikasnije od SEO optimizacije i PPC kampanji.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar