RSS

Video u službi online marketinga

Fri, Jul 2, 2010

eMarketing, ePoslovanje

Video u službi online marketinga

Pravo je vrijeme da, ukoliko već niste, oplemenite svoje stranice video sadržajem koji će demonstrirati vaše proizvode. Širokopojasni Internet i web video streaming postali su svakodnevica – iskoriste to.

Korisnici će radije pogledati video od minutu – dvije nego čitati beskonačne količine teksta, čak i kad se radi o vrlo kvalitetnim recenzijama proizvoda. Donosimo savjete koji će vam olakšati kreiranje video sadržaja za vaše ecommerce stranice.

 • Počnite s jednostavnim – 20, 30 sekundi video sadržaja je dovoljno za početak. Uz minimalna ulaganja video možete sami snimiti. No, niste li zadovoljnim profesionalac vam će ipak biti neophodan.
 • Razmislite o konceptu – hoćete li snimiti edukativan, ili možda zabavan video? Ili predstaviti proizvode?
 • Procjenite vašu opremu, budžet i resurse – video kamera cijene oko 1000 – 1500 kuna, uz dovoljno svjetla bit će sasvim dovoljna za online video sadržaj.
 • Napravite jednostavan studio – tišina je vrlo  bitna, kao i vizualno čista pozadina.
 • Fokusirajte se na prezentaciju – bez obzira što predstavljate, spiker mora biti razgovjetan te ugodan oku i uhu.
 • Napišite scenario – kratak, jasan. Nekoliko uvodnih rečenica te vizualni prikaz proizvoda sasvim su dovoljni za početak.
 • Ne zaboravite editiranje – bez obzira na vještinu snimatelja i spikera, editiranje sadržaja bit će neophodno. Dobra je vijest da za to ne morate kupovati softver: već u Windowsima imate osnovni alat s kojim možete više nego dobro editirati video. Bilo bi sjajno, da napravite i neki kratku uvodnu animaciju, koja će s vremenom postati prepoznatljiva i doprinijeti brand avarenessu.

 • Kreirajte YouTube account. Besplatan je, ima kvalitetno i jednostavno riješeno streamanje videa na vaše stranice, ili bilo koje druge. Nakon što napravite vaš profil, upload video sadržaja traje minutu – dvije i vrlo je jednostavan. Ukoliko niste još sigurni u kvalitetu vašeg video uratka, ne br5inite – možete ga postaviti u privatnu zonu, da ga ostali korisnici ne vide. Neka vam prijatelji i djelatnici provjere video prije „puštanja“ u svijet. A postavljanje videa na vaše stranice je vrlo jednostavno, također. Dobit ćete kod kojeg je potrebno kopirati na stranice.
 • Planirajte budućnost – ako ste zadovoljni s prvim videom, svakako nastavite. Možete li sami proizvesti zadovoljavajuću količinu video sadržaja, ili vam je potrebna pomoć profesionalca?
Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

2 Trackbacks za ovaj tekst

 1. Ecommerce trikovi: snaga usmene predaje 1.dio | eBizMags Says:

  [...] privukla nove korisnike. U drugom djelu teksta donosimo vam praktične savjete kako da marketing usmene predaje iskoristite za vašu online [...]

 2. Video i eCommerce: kako privući kupce | eBizMags Says:

  [...] prosječno 3.2 minute, a u ovom članku ćete pronaći četiri savjeta kako privuči posjetitelja video sadržajem, i u konačnici ga navesti da kupi vaš proizvod. Bez obzira što [...]

Vas Komentar