RSS

Video i eCommerce: kako privući kupce

Fri, Aug 20, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Video i eCommerce: kako privući kupce

Istraživanje navika surfera u Americi su pokazala da gotovo 80 posto korisnika provede mjesečno 5 sati gledajući video sadržaj. Na svakom se zadrže prosječno 3.2 minute, a u ovom članku ćete pronaći četiri savjeta kako privuči posjetitelja video sadržajem, i u konačnici ga navesti da kupi vaš proizvod. Bez obzira što prodajete…

1. Riješite problem.

Napravite video posvećen rješavanju problema korisnika uz pomoć vaših usluga i proizvoda. Ne morate dobiti Oscara za to – pripremite fotografije, grafikone i primjere, te zaokružite priču na kratak i jasan način.

Možete, ali i ne morate upotrijebiti spikera – imate li osobu koja dobro izgleda i zvuči pred kamerom, iskoristite to. U suprotnom bit će dovoljan spiker, fotografije grafikoni koje možete posložiti u PowerPointu.

Oprema također nije bitna: kvalitetna web kamera je solidan početak, od kojeg je bolji digitalni fotoaparat s mogućnošću snimanja videa, a najbolja je naravno HD video kamera.

Ostanite fokusirani, nemojte biti previše napadni u nagovaranju na kupnju, te ohrabrite korisnike da zatraže recimo besplatan izvještaj, ili da nazovu ukoliko imaju dodatna pitanja.

2. Budite humani

Iskoristite video da vaša tvrtka poprimi humana obilježja. Neka kupci „upoznaju“ ljude s kojima će surađivati. Ova tehnika je posebno efikasna ukoliko prodajete usluge ili skupe proizvode.

Neka vaši gledatelji – kupci osjete vas, tako će vašem brandu pridodati ljudskost vaše pojave. Uostalom, video govori tisuću riječi; brojne dating agencije koriste video s razlogom, jer ljudi vas žele upoznati prije razgovora ili zajedničkog rada.

Dobar primjer je jedan fitness studio, koji je napravio „meet you trainer“ stranice koje su se pokazale vrlo uspješne. Korisnici mogu kliknuti na sliku svih trenera i provjeriti njegovo iskustvo i obrazovanje, pročitati njegov blog i pogledati informativni video. Korisnicima se to dopalo, i vrlo brzo su dramatično porasle narudžbe za osobne trenere.

3. Razmislite o demonstracijskom videu

Napravite video koji demonstrira vaš proizvod u radu. Kako kod online kupnje ne možete korisniku dati da opipa proizvod, sljedeća najbolja stvar nakon toga jest vide s demonstracijom rada uređaja.

Još je bolja ideja navesti korisnike da sami snime demonstracijski video s vašim proizvodom.
Prodajete li usluge koje se ne mogu snimiti, pokušajte snimiti korisnika s njegovim iskustvima prije i nakon kupnje vaše usluge.

4. Pokažite da vam je stalo

Snimite video o povezanosti vaše tvrtke s lokalnom zajednicom, humanitarnim udrugama ili sponzoriranim događajima. Donirate li siromašnima, lokalnom nogometnom klubu ili slično? Pohvalite se.

Jer, ne zaboravite: korisnici kupuju robu od ljudi.  Ne od računala…

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

5 Trackbacks za ovaj tekst

 1. Svijet je ravna ploča.!? | eBizMags Says:

  [...] i ništa više ne može biti kako je bilo. Zamislite koliko morate biti „originalni“ i svoji u idejama, inovacijama, proizvodima, komunikacijama i izdići se u znanju, umijeću, htijenju i predanosti [...]

 2. Blended Search: četiri principa za bolje rangiranje | eBizMags Says:

  [...] se ne radi o dosadnim samo hvalećim sadržajima. U cilju da maksimizirate doprinos pretraživanju, video sadržaj morate kvalitetno tagirati i [...]

 3. Pay-per-click kampanja: šest početničkih grešaka | eBizMags Says:

  [...]  Isključite content network oglase. Nikada ne miješajte promet pretraživača i promet sadržaja u istoj kampanji. Content network distribucija treba biti postavljena u zasebnoj kampanji, ukoliko [...]

 4. Online Marketing - vodič za ulaganje | eBizMags Says:

  [...] mrežama. Prema istraživanju eMarketera, više od pola svih trgovaca u SAD-u bilo je fokusirano na online video kao marketinšku platformu u 2009. godini. Iako je video skuplji u odnosu na klasično oglašavanje [...]

 5. Četiri principa koji donose više kupaca | eBizMags Says:

  [...] je važno da spriječite curenje kupaca kroz razne pukotine eCommerce sustava, posebice u ova teška vremena. Konkurencija je sve jača, stoga je bitno da se za vaše [...]

Vas Komentar