RSS

Kakve veze imaju veličina i naslov e-maila na rezultat kampanje?

Fri, Oct 16, 2009

eMarketing, ePoslovanje

Kakve veze imaju veličina i naslov e-maila na rezultat kampanje?

Prema istraživanjima, e-mail markentigaši koji žele povećati broj klikova i otvaranja stranica trebaju limitirati duljinu subjekta e-maila i hiperlinka.

EmailLabs je proveo istraživanje na 23.475 e-mail kampanja koje su poslali prema 650 partnera tijekom četiri mjeseca. Ključno otkriće jest da subjekt kraći od 50 znakova, kao i povećan broj hiperlinkova vode do većeg broja otvaranja i click-through rate. Veličina same poruke izgleda da nije važna, iako se pokazalo da poruke veličine od 20 do 79 KB imaju nešto veći broj otvaranja od poruka duljine 3 do 19 KB.

Tijekom istraživanja poruke su prema duljini subjekta bile podijeljene u dvije veličine, do 49 i preko 50 znakova. Broj otvaranja poruka s kraćim subjektom je bio čak 75% veći od onih s više od 50 znakova u subjektu. Razlika u broju otvaranja i click-through rati je nešto manja, ali i dalje vidljiva u usporedbi poruka s manjim ili većim brojem hiperlinkova. Poruke s više od 25 linkova imale su 12% bolje rezultate od onih s manjim brojem linkova, dok im je click-through rata bila 29% viša.

Ovi rezultati svakako potvrđuju neka uvjerenja osoba koje se dulje bave e-mail marketingom. Općenito se može ustvrditi da poruke trebaju imati subjekt kraći od 50 znakova te sadržavati što više hiperlinkova. Dodatan bonus kraćeg subjekta jest vidljivost u svim e-mail klijentima, na svim računalima, te naravno brže i lakše raspoznavanje poruke od strane korisnika.

Kao što smo vidjeli, broj hiperlinkova povećava vjerojatnost da će korisnik kliknuti na jedan. Iako na prvi pogled brojka od 25 linkova izgleda visoka, kad se zbroje navigacijski i administrativni linkovi prosječan newsletter s lakoćom dosegne brojku od 15-25 linkova sam po sebi.

Što se veličine same poruke tiče, 43% poslanih poruka je bilo veličine od 20 do 79 KB, 28.4% veličine 10 do 19 KB, 25.9% veličine 3 do 9 KB, 1.4% manjih od 3 KB te 1% za 80 KB ili veće. Interesantno je da su poruke veličine 3 do 9 KB, iako ih je poslano samo 1.4 postotaka, imale najveći prosječni broj otvaranja, bounce te unsubscribe ratu.

-

Općenito govoreći, ne bi ste se trebali previše brinuti o veličini poruke, jer istraživanje nije pokazalo negativne učinke većih poruka, a treba imati na umu i dostupnost sve bržih internet veza. Ipak, optimalnim se pokazalo držati poruke na veličini od oko 50-70 KB.

Iako su ovi rezultati reprezentativni, za uspješan e-mail marketing potrebno je provesti testove među korisnicima da bi se utvrdio optimalan sadržaj marketinškog maila.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

2 Trackbacks za ovaj tekst

  1. Uspješni Newsletteri: Nekoliko savjeta za poboljšanje Naslova poruke | eBizMags Says:

    [...] li je bolje definirati kratak ili dugačak subjekt? Istraživanja preferiraju kraći od 50 znakova, no to ne mora biti pravilo i kod [...]

  2. B2B newsletteri: Pazite kako ih kreirate | eBizMags Says:

    [...] Subjekt je ključan – redak sa subjektom generira najveći broj posjetitelja. Budite kratki i precizni, u [...]

Vas Komentar