RSS

Uspješni Newsletteri: Nekoliko savjeta za poboljšanje Naslova poruke

Fri, Sep 18, 2009

eMarketing, ePoslovanje, eSavjeti

Uspješni Newsletteri: Nekoliko savjeta za poboljšanje Naslova poruke

Već smo govorili o važnosti naslova poruke prilikom definiranja vaše e-mail kampanje ili newslettera. Usudimo se reći da je linija subjekta najvažniji pojedinačni sastojak uspješne e-poruke, stoga joj je nužno posvetiti dovoljno pažnje. U ovom članku donosimo vam još nekoliko praktičnih savjeta s kojima ćete svoj subjekt učiniti zanimljivijim. Napravite Newsletter koji kod korisnika ima veću ratu otvaranja i bolje prolazi!

-

Kreirajte različite verzije maila za različite ISP-ove

Različiti ISP-ovi i njihovi spam filtri mogu se različito ponašati. Dobra je ideja, da ukoliko ste naišli na probleme s dostavom, spamom ili čitanošću razdvojite korisnike po ISP-u te za svaku grupu kreirate različiti subjekt.

-

Učite iz vlastitog inboxa

Zašto ne biste pokupili koju dobru ideju iz tuđih mailova u vašem inboxu? Provjerite mailove koji su vas zaintrigirali i ponukali da ih otvorite, te ustvrdite što vam je kod njih privuklo pažnju. Zašto ste neke mailove odmah izbrisali? S druge strane, neke mailove ipak niste obrisali, ali ih kasnije ne otvarate? Iskoristite te informacije.

-

Pratite koji tip linije subjekta daje najbolje rezultate

Analizirajte koji tip subjekta je doveo do najboljeg postotka otvaranja mailova, ali i click-through rate. Postotak otvaranja mailova svakako je najvažniji podatak o uspješnosti subjekta, ali i click-through ratu ne treba zanemariti, jer pokazuje u kojoj je mjeri linija subjekta zaniteresirala korisnika da klikne na neki link unutar maila.

-

Kategorizirajte i procjenjujte subjekt

Različitim pristupom kreiranju subjekta, primjerice s kraćom ili duljom verzijom, s korištenjem određenih riječi ili bez njih…

-

Razmišljajte o kontekstu

Stavite se u ulogu pretplatnika vaših newslettera. O čemu razmišljaju, što ima u novostima, koji su događaji u toku ili koji se blagdani se približavaju?

-

Znajte što vas može baciti u filtar

Važno je da provocirate, no ukoliko pretjerate možete navući spam filtar. Uvijek koristite spam kontent checker, ukoliko vam je dostupan. Otvorite mailove kod svih ISP-a vaših korisnika, i prvo pošaljite sami sebi testni mail s pravim subjektom, da budete sigurni da neće završiti u spamu.

-

Testirajte duljinu

Da li je bolje definirati kratak ili dugačak subjekt? Istraživanja preferiraju kraći od 50 znakova, no to ne mora biti pravilo i kod vas.

-

Budite fokusirani

Izbjegavajte pisanje generičkih i dosadnih mailova; radije budite hrabri. Mnogi markentigaši često koriste subjek tipa „Newsletter – jesen 2009.“, no to nije dobra odluka.

-

Subjekt osmislite ranije

Jedna od najčešćih grešaka jest pisanje tj. osmišljavanje subjekta u zadnji čas, nakon kreiranja cijelog maila. Nemojte to raditi, napišite ga ranije; počnite misliti o njemu čim ste poslali prethodni mail. Dobre ideje često dođu nenadano, a tek rijetko po narudžbi, pogotovo teško kada ste u stisci s vremenom…

-

Isprobavajte granice

Nemojte se bojati agresivnijeg, nametljivijeg subjekta – ionako ćete ga isprobati prije slanja, zar ne?

-

Zadnje, ali ne i najmanje važno: testirajte

Testiranje je neophodno. Provjeravajte isti mail slanjem grupanim korisnicima, s različitim subjektom.

Vezani tekst: e-mail marketing: Kako osmisliti dobar subjekt za vaše kampanje?

-

Rating 4.33 out of 5
[?]
, , , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar