RSS

Trgovci, koristite li potencijal RSS-a?

Mon, Dec 14, 2009

eMarketing, ePoslovanje, eSavjeti

Trgovci, koristite li potencijal RSS-a?

Really Simple Syndication (RSS) je odličan način za isporuku sadržaja u ruke potencijalnim posjetiteljima stranice. Služi također i kao kanal za sindiciranje vašeg sadržaja na drugim web stranicama. A naravno, uz to dolaze dublji linkovi na vaše najnovije proizvode, best seller-e, članke, vodiče za kupce, blogove, forume, posebne ponude – štogod uvrstite u vaše RSS feedove.

-

Iskoristite protok informacija

RSS feedovi veza su s ostalim posjetiteljima koji posjećuju vašu stranicu, a i vaše RSS feedove prepoznat će razne RSS tražilice koje koriste velik broj blogera tj. svi oni koji su pretplaćeni na rezultate pretraživanja kako bi bili u toku s novostima vezanim uz određeni proizvod, temu ili segment. Dakle, ako vaš RSS feed sadrži ključnu riječ koju traži određeni bloger zainteresiran za tu tematiku, vaš feed pojaviti će se pred njim iako nije direktno mislio na vas.

Unutar feeda, naslovi svih vaših tema moraju biti bogati ključnim riječima jer će najvjerojatnije postati temeljni tekst koji vodi do vas preko bloga ili sindiciranog sitea. Važno je ne samo ubaciti ključnu riječ, nego uvrstiti i naziv vašeg branda u sami naslov.

-

Upotrijebite ključne riječi

Vaš feed mora biti optimiziran za najvažniju ključnu riječ na koju ciljate, a koja je vezana za vašu stranicu. Također složite privlačan opis stranice koji će privući posjetitelje.

Možda ćete biti u iskušenju staviti kodove za praćenje URL veze koje su sadržane u vašem RSS feedu, na primjer, dodavanjem ?source = rss do kraja URL-a. Nemojte to učiniti. Razvodnit ćete Page Rank stvarajući duplicirane verzije svake stranice koja ima svoj URL.

RSS feedovi mogu sadržavati tzv. enclosures- reference na multimedijalne datoteke. Uključite enclosures u vaš RSS feed kako bi posjetitelji bili povezani s vašim audio i video zapisima bez da su to zaista i namjeravali. Posjetitelj će automatski preuzeti vaše MP3 datoteke na svoje računalo i iPod. RSS feed s referencama vaša je ulaznica za još veći broj direktorija i pretraživača.

RSS feed može biti u obliku sažetka ili punog teksta. Obično se preporuča korištenje cjelovitog teksta. Mada, ima i onih koji misle – radije bih da posjetitelj klikne na moju stranicu i tamo pročita cijeli tekst. Ali, ako osiromašite feed ključnim riječima, sve što će čitatelj vidjeti bit će samo ponuđeni sažetak.

Većina RSSova uključuje samo zadnjih 10 objavljenih tema. Ipak, ponudite i zadnjih 20 sadržaja. Što više materijala ponudite tražilicama, više rezultata će biti prikazano blogerima i posjetiteljima.

-

Koristite višestruke feedove

Svaki proizvod koji nudite trebao bi imati vlastiti feed. Stoga koristite višestruke feedove. Napravite feed za najprodavanije stvari, za nove proizvode, za stvari na popustu i sl. Neki posjetitelji bit će zainteresirani samo za jednu kategoriju proizvoda zato im pružite mogućnost da se pretplate na RSS feed vezan uz samo željene proizvode.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

2 Trackbacks za ovaj tekst

  1. Online kampanje: Razradite miks komunikacijskih kanala | eBizMags Says:

    [...] u kojima možete objaviti oglas obuhvaćaju newslettere, news portale, specijalizirane siteove i RSS kanale. Premda u stvarnosti na Internetu ima znatno više mjesta na koja možete plasirati svoj oglas, [...]

  2. RSS - sve što ste htjeli znati, a niste pitali | eBizMags Says:

    [...] ste vidjeli malen narančasti gumb na mnogim web stranicama sa RSS ili XML oznakom, što stoji za tehnologiju koja omogućava objavljivanje sadržaja. Taj gumb postao [...]

Vas Komentar