RSS

Smisleno oglašavanje na tražilicama

Tue, Jan 26, 2010

eMarketing, ePoslovanje, eSavjeti, eTrziste

Smisleno oglašavanje na tražilicama

Ako ste pravilno optimizirali vaš site, vaš rang na tražilicama kontinuirano će se poboljšavati, a unutar šest mjeseci svakako biste trebali vidjeti pomake. Ukoliko ih nema, vjerojatno nešto niste napravili kako treba i nema druge nego ponovo proći korak po korak cijeli proces optimizacije. No nakon uspješne optimizacije malo toga možete napraviti da biste se besplatno promovirali. Stoga se kao sljedeća logična faza nameće neki oblik oglašavanja na mjestima koja okupljaju najviše korisnika – tražilicama.

Putem oglasa na tražilicama često je najpametnije promovirati naziv vaše robne marke ili određene proizvode koje nudite. Isto tako, možete zakupiti određene ključne riječi za koje smatrate da bi ih korisnici mogli koristiti na tražilici prilikom potrage za kategorijom proizvoda koje vi nudite.

-

Nadmetanje je često preskupo

Ako odlučite izdvojiti sredstva za internetsko oglašavanje, preporučamo vam da na tražilicama kao što su Google, Yahoo! i Bing zakupljujete jeftinije oglase. Izbjegavajte se prilikom zakupa oglasa natjecati za najviše mjesto na tražilici pogotovo ako su u igri svjetski poznati brandovi, jer se u tom slučaju na broj 1 pozicijama nalaze oni kojima teško možete parirati po oglasnim budžetima.

Premda se možete zainatiti pa uložiti “x” tisuća kuna ( EUR-a ili čega već… ) više od planiranog kako bi vaš plaćeni oglas u određenoj kategoriji bio prikazan na vrhu, iznad oglasa poznatih svjetskih robnih marki, na taj način neefikasno trošite sredstva samo da biste zadovoljili svoj ego. Vrlo brzo, već nakon nekoliko dana, a često i kraće, poznate robne marke koje ste prestigli će u procesu nadmetanja za oglasnu poziciju na tražilici jednostavno dati bolju ( čitaj: skuplju ) ponudu od vaše i tako vas potisnuti s prve oglasne pozicije. Treba li vam takva eskapada?

-

Taktički prijedlog

Ako zakupljujete oglas na određeni broj klikova, nemojte u početku zakupljivati mnogo klikova. Predlažemo, cilj neka vam bude pojavljivanje na rezultatima pretrage sa što manje uloženih sredstava. Stoga izbjegavajte natjecanje s velikim igračima ( pa čak i ako ste jedan od njih ) koji imaju debele oglasne budžete. Umjesto toga, pronađite jefitnije ključne riječi i njih zakupite.

Da ne ostanemo nedorečeni – na taj način nećete dospijeti na prvu poziciju, ali će vaš site biti bolje pozicioniran, u većini slučajeva na prvoj stranici s rezultatima pretrage i tako prikupiti poglede korisnika. Kontinuirano pojavljivanje naziva vaše robne marke (ili oglasa) u rezultatima pretrage povećati će svijest korisnika o vama i podsvjesno im ugraditi naziv vaše robne marke koja će im nakon određenog vremena postati prepoznatljiva. A tada ste već na dobrome putu.

search

Prije nego povučete konkretne poteze, svakako odlučite što želite oglašavati? Da li je to naziv vaše tvrtke? Ili naziv proizvoda? Možda od svog imena želite stvoriti prepoznatljivu robnu marku? Za Internetsko promoviranje robne marke jedino što jest važno je njen naziv.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

1 Trackbacks za ovaj tekst

  1. Oglašavanjem u recesiji do kompetitivne prednosti | eBizMags Says:

    [...] i njen neizvjestan završetak potaknule su online trgovce na rezanje troškova vezanih uz oglašavanje. Iskoristite situaciju! Upravo sad kad je vaša konkurencija utihnula, istaknite se, osim što [...]

Vas Komentar