RSS

Tajne uspješne Ecommerce navigacije 1.dio

Fri, Sep 17, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Tajne uspješne Ecommerce navigacije 1.dio

CSS, Flash, jQuery i cijeli arsenal učinkovitih web tehnologija i tehnika su znatno unaprijedili dizajn web stranica unatrag nekoliko godina. S druge strane, pojava velikih količina raznih “cookie-cutter” eCommerce templatea (znate one, gdje je potrebno tek umetnuti logo i podatke vaše tvrtke…) rezultiralo je brojnim ružnim i neukusnim stranicama.

U ovom članku ćemo vam donijeti savjete koji će vam pomoći da izbjegnete zamke u dizajniranju i navigaciji vašeg eCommerce weba, te postignete optimalan balans estetike, funkcionalnosti i tehnologije.

Prvi zakon: neka navigacija bude jednostavna

Kupci na vašim eCommerce stranicama ne žele gubiti vrijeme na hrvanje s navigacijom i drugim nelogičnostima. Postoji mnogo sjajnih stari koje možete napraviti s navigacijom ali – nemojte.

Primjerice, Publicis & Hal Riney su razvili navigaciju koja radi putem gesta preko web kamere. Efekt je zapanjujući na prvu ruku, i sjajan je primjer maštovitosti programera. No u praksi je takva navigacija očajna: nepraktična, spora i komplicirana za išta više od obične pet minutne demonstracije. Tko bi htio kupovati na takvim web stranicama?

Napravite vašu navigaciju jednostavnom za korištenje, s jasnim iznakama koje objašnjavaju što će korisnik dobiti kada na njih klikne. Prodajete li cipele, oznake poput muška obuća i ženska obuća su obavezne.

Drugi zakon: navigacija mora biti dostupna

Napravite li vaše eCommerce stranice jednostavne za korisnike s posebnim potrebama to je dobro za vaše poslovanje. Neki od vaših korisnika imaju potrebe za surfanjem uz pomoć screen čitača, povećala ili drugih pomoćnih sprava. Razvijte navigaciju koja će io njima olakšati uporabu.

Pokušajte probati s tekstualno baziranom navigacijom, i izbjegnite linkove (koje većina korisinka s posebnim potrebama teško uočava).

Treći zakon: recite im gdje su

Prije nego kupci odaberu što će kupiti i gdje uopće žele ići na vašim stranicama, morali bi točno znati gdje se trenutno nalaze. Velik broj online kupaca dođe putem pretraživača, što znači da se mogu „stvoriti“ na bilo kojoj stranici vašeg weba. Pitanje je hoće li tada prvoi potražiti home page, stoga neka svaka stranica bude jasno označena.

Rating 4.33 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar