RSS

Šveđani imaju virtualnu ambasadu

Mon, Jun 30, 2008

Izdvojeno, eMarketing

Šveđani imaju virtualnu ambasadu

Švedska je prva zemlja na svijetu koja je još prošle godine u cilju promocije nordijskog imidža i kulture otvorila virtualnu ambasadu i to u igri Second Life tvrtke Linden Lab iz San Francisca. Premda virtualna ambasada ne pruža virtualne konzularne usluge, igračima Second Lifea dostupno je obilje informacija o Švedskoj, uključujući i najnovije radijske novosti u podcast zapisu.

Posebno mjesto u ambasadi ima soba Raoula Wallenberga koji je u Drugom svjetskom ratu pomogao spasiti tisuće Židova. Ta soba predstavlja vjernu repliku njegova ureda u Budimpešti gdje je kao diplomat izdavao švedske putovnice mađarskim Židovima, pomažući im da izvuku žive glave i sklone se od nacističkog progona.

“Virtualna ambasada je otvorena za javnost i svim zainteresiranima nudi obilje informacija o Švedskoj”, Švedski institut (nositelj projekta).

Za one koji ne znaju, Second Life je vrlo popularan online svijet koji redovito posjećuju milijuni igrača. Igra omogućuje kreiranje virtualnog vlastitog lika s kojim vodite “dvostruki”, virtualni život. Ogromna online zajednica, razvijen ekonomski sustav (za prave dolare možete kupiti tzv. “lindenske” dolare koji u igri predsatvljaju službenu valutu za kupovinu), kontinuirana unapređenja i fanatična baza sljedbenika osigurali su Second Lifeu golemu popularnost. Za igranje je dovoljno sa službenih stranica preuzeti instalacijski paket, otvoriti besplatan korisnički račun i kreirati vlastiti lik. Samo… pripazite da vaš virtualni život ne živite nauštrb stvarnog.

Ocjena 3.50 od 5
, , ,

Autor teksta:

Kristijan Zibreg - ukupno napisanih 13 tekstova na eBizMags.

Kristijan Žibreg se bavi medijima, marketingom i odnosima s javnošcu petnaest godina. Karijeru je započeo kao urednik prvog hrvatskog magazina za videoigre "Hacker", a kasnije je radio kao voditelj interaktivnih projekata u Algoritmu, urednik tehnoloških priloga u news magazinu Nacional i direktor vlastite marketinške agencije. Danas radi kao konzultant za medije i interaktivne tehnologije. U slobodno vrijeme ureduje tehnološki portal TGDaily.com za koji piše analize te inovativne priče o online tehnologijama i Appleovim gadgetima koje rado koristi.

Kontaktiraj autora

Vas Komentar