RSS

Stručnjak za B2B piše za eBizMags: Antun Šunjić

Fri, May 8, 2009

Izdvojeno, ePoslovanje, eTrziste

Stručnjak za B2B piše za eBizMags: Antun Šunjić

Povećanje udjela ePoslovanja u globalnom poslovanju neminovno je i logičko jer jedino ono može omogućiti povećanje profitabilnosti poslovanja, bez znatnog povećanja svih ostalih resursa. Ono što nam treba su bolji alati i tehnologije, kvalitetnija rješenja, jače eTržište, educiraniji management i konzumenti. Jedan korak bliže navedenom napravio je naš novi eBizMags autor, gospodin Antun Šunjić, pokretač BizZone1.com eTržišta.

-

Antun Šunjić info

Diplomski studij završio je na Hrvatskim Studijima Sveučilišta u Zagrebu, a poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje je stekao titulu magistra ekonomskih zananosti. Specijalizirao se za B2B marketing management te eBusiness poslovne modele i provedbu eBusiness načina poslovanja u B2B industrijskom segmentu.

Karijeru je započeo u industriji marketinga i istraživanja tržišta – CEMA Zagreb, potom prelazi u svijet PR i oglašivačkih agencija – Millenium promocija, JWT, klasičnog i DM oglašavanja radeći za velike svjetske i hrvatske tvrtke te njihove marke. Na Zagrebačkoj školi za menadžment i turizam četiri je godine predavao predmet Internetsko poslovanje. Slijedi pozicija predsjednika Uprave marketinške agencije Agit d.o.o. iz Varaždina – ‘kućne’ marketinške agencije FIMA grupe iz Varaždina. Povratkom u Zagreb karijeru nastavlja u međunarodnoj tvrtki Inter Cars na poziciji direktora marketinga.

Vlasnik je tvrtke OriginOM d.o.o. koja se specijalizirala za razvoj i provedbu ebusiness načina poslovanja u B2B sektoru te izradi i provedbi ebusiness poslovnih modela na hrvatskom tržištu. Pokretač je prvog hrvatskog i regionalnog elektronskog tržišta u B2B sektoru: www.BizZone1.com

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

Sinisa Begovic - ukupno napisanih 69 tekstova na eBizMags.

Kroz svoju 12 – godišnju menadžersku karijeru konstantno se usavršava i radi na kompleksnim ICT sustavima s usmjerenjem na poslovni, idejni i funkcionalni aspekt. Sudjelovao je u stvaranju velikog broja e-projekata, pa tako i prvog WebShop-a u Hrvatskoj s integriranim kartičnim plaćanjem. 3 godine za redom bio je Predsjednik žirija nacionalnog natječaja Vidi Web Top 100. Kroz svoj radni vijek obnašao je funkcije project managera, direktora marketinga, izvršnog direktora , a na regionalnoj razini voditelja Web & eCommerce odjela najveće tvrtke u JIE Regiji za proizvodnju i distribuciju računala i potrošačke elektronike. Odjel je osmislio i upravljao s nekoliko desetaka poznatih brand portala, te s nekoliko eCommerce sustava koji su ostvarivali višemilijunske promete i uspješno opsluživali tisuće zadovoljnih partnera diljem Regije. 1999. diplomirao novinarstvo, a nekoliko se godina kasnije usavršava na MBA postdiplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, te magistrira na MBA postdiplomskom studiju, University of Gloucestershire u Velikoj Britaniji. Utemeljitelj je tvrtke Empiria Magna, koja se bavi konzultantskim uslugama s područja eBusiness-a, te je vlasnik prvog Internet magazina u JIE regiji, također s područja e-poslovanja www.eBizMags.com. Sada radi na poziciji direktora sektora e-prodaje tvrtke Magma d.d.

Kontaktiraj autora

Vas Komentar