RSS

Zašto tražilice vole Blogove?

Tue, Mar 16, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Zašto tražilice vole Blogove?

Tražilice posebno vole Blogove. To je dijelom zbog činjenice što se tražilice oslanjaju na linkove i njihove rangirajuće algoritme kao i blogosfere bogate podlinkovima. Blogeri se stalno vežu jedni uz druge – preko linkova, “blogrolla“, “trackbackova” i slično. Uz to, blogovi imaju tendenciju biti teški sadržajem, ali lagani za tražilice, izbjegavajući pretjerano složeni URL, okvire, linkove bazirane na JavaScriptu i Flash-u. Možete primijetiti da novi blogovi mogu brzo prodrijeti na vrh rezultata tražilica, dok se novi, „tradicionalni“ website, možda pojavi u tražilicama tek kroz nekoliko (tje)dana.

Iako su tražilice prijateljski naklonjene blogovima, nemojte spavati na lovorikama. Proaktivno optimizirajte svoj blog koristeći sljedeće taktike.

-

Više tagova

Iz perspektive tražilica, naslov Tag-a je najvažnija stvar na stranici. Najbolji naslov je ključna riječ, a ne ime bloga. Osmislite naslov Tag-a vaše početne stranice s dobrom ključnom riječi koja će se pojaviti također i u sadržaju vašeg teksta.

-

Prepisivanje URL

Dinamičan URL može omesti tražilice i potpuno izbaciti vaš blog iz pretraživanja. Umjesto toga, koristite prepisane URL-ove. Odličan (i besplatan) blogging software podržava WordPress URL prepisivanjem. Također, WordPress URL sadrži crtice umjesto povlaka ( npr. Google ne smatra povlake separatorima ).

Ako je promjena platforme bloga imperativ da URL i dalje radi, sigurno ne želite izgubiti sve linkove koji vode na određene postove vašeg bloga.

-

Tag oblačići

Tag oblačići su tajno oružje blogova. A obilježavanje, poput Ultimate Tag Warrior za WordPress, kreira internu navigaciju na temelju oznake i, jednom instaliran, omogućit će vam nove uvjete za pretraživanje jednostavnim dodavanjem relevantnih ključnih riječi u tag polja vašeg posta. Neka se ime taga spominje na početku naslova i kasnije neka se pojavi u tekstu.

-

Povezani postovi

Većina blogova puna je kronoloških arhiva, tražilice se stoga koncentriraju na novije postove. Ali stari post može biti jako dobro optimiziran i targetiran sa važnom ključnom riječi. Povezani sadržaji unutar bloga stvaraju jače veze među postovima, a time i više linkova.

-

Popularni postovi

Izdvojite svoje najbolje postove i sastavite listu -Top 10 Postova- time ćete se izdići u home page direktoriju i odlično kotirati kod svih tražilica. Ciljajte na one s vašim najvažnijim ključnim riječima. Ili jednostavno koristite WordPress Popularity Contest, neka za vas kreira listu vaših 10 najboljih.

-

Usidrite tekst

Link na blog pomoću URLa preko naslova posta pružiti će puno bolje ( kontekstualno ) uporište za tekst. Prilikom pisanja bloga, ubacite i link na prethodne postove ili druge povezane sadržaje ( uključujući i proizvode u vašem online katalogu ), s relevantnim ciljanim ključnim riječima, linkajte dio teksta ( nemojte koristiti “kliknite ovdje” linkove ).

-

Ljepljivi postovi

“Ljepljivi” post je onaj koji se uvijek pojavljuje na vrhu bez obzira na datum / vrijeme, to je jednostavan način da poboljšate viđenost ključne riječi na područja stranice ili prema pojedinom tagu. Ako se ključna riječ konstantno provlači kroz stranice uspjet ćete zadržati stabilnu posjećenost i u novim postovima kad padne interes za starim temama.

-

Heading tagovi

Heading tagovi ( od H1 do H6 ) imaju veću važnost među tražilicama. Koristite ih pametno da biste ojačali obuhvat stranica s ključnim riječima u temama. Objavljivanje datuma ne smije se pojavljivati unutar H1 taga, umjesto toga, fokusirajte H1 tag na ime kategorije ili naziv taga na vašoj stranici.

-

Naglašavanje

Boldanje ili drugi jaki naglasci na tagove unutar bloga, pomoći će identificirati tražilicama kojim riječima / izrazima treba dati veću važnost.

-

Autor teksta i linkovi

Ako imate blog grupu, vaši autori željet će link na svaku od njihovih web stranica na vašem home page blogu i to po mogućnosti u sidebaru, a ne fusnoti. Također posvetite svakom autoru Profile Page, s kompletnom biografijom, navedenim postovima koje je pisao, i linkom na njihov site.

Rating 4.50 out of 5
[?]
, , , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar