RSS

Slab promet? Unaprijedite sadržaj 2. dio

Sat, Sep 25, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Slab promet? Unaprijedite sadržaj 2. dio

Drugi dio članka donosi vam još općih pravila, primjenjivih na svaki dio komercijalne web stranice. Praksa je pokazala da su uspješnije eCommerce stranice koje ih se pridržavaju.

Neka kupnja prolazi glatko

Kompliciran i nelogičan put kupovine može zbuniti kupce, a to svakako loše utječe na prodaju – budeli cijela procedura prekomplicirana, lako je moguće da će potencijalni kupac odustati.

Nakon što kupac donese odluku da kupi vaš proizvod želi to napraviti jednostavno,  te da u svakom trenutku točno zna što se događa, te što donosi sljedeći korak. Informacije poput dostave, dostupnosti proizvoda, jamstvenih uvjeta i naravno cijena znatno utječu na prodaju i moraju biti jasno prezentirani.

Dobro je omogućiti vašim kupcima više putova do kupnje proizvoda na istoj stranici. Neka proces bude jednostavan, ali nemojte ga svesti samo na „kupi“ tipku. Možete dodati tekstualne linije i slike linkove da dovedete korisnika na vašu stranicu provjere. Ukoliko postoji korak prije toga, poput recimo odabira boje, uključite ga u tekst.

Dodatno, nemojte ljude tjerati da se registriraju prije kupnje, to zbunjuje u najbolje slučaju, u svim drugima ljuti kupce koji gube povjerenje i najčešće odlaze s vašeg weba.

Ne zanemarujte rezultate pretraživanja

SEO je vaš najbolji prijatelj, niste li poznati brand poput recimo Coca Cole. Koristite relevantne keyworde s varijacijama u naslovima, nazivima i opisima proizvoda.

Ne zaboravite da pretraživači ne razlikuju gramatičke nijanse: njima su monitor i monitori dva različita keyworda, a isto vrijedi i za fraze. Zapravo, većina keyword naziva ima desetke inačica pretraživačkih fraza za određeni sadržaj. Razdijelite keyword fraze na više stranica s proizvodima i kategorija.

Kada imate slične proizvode razbijte keyword fraze po proizvodu (jedan proizvod jedna ili dvije fraza).
Osmislite kreativne načine da iskoristite sintaktički neobične keyword fraze. Gramatika nije obvezna: „nosač TV zid“ je sasvim ok kao fraza. Optimirajte opise proizvoda tako da neobične fraze budu glatko sintaktički umetnute.

Iskoristite priliku

Vaš online dućan nudi obilje prilika za privlačenje potencijalnih kupaca te uspostavu povjerenja. Iskoristite maksimalno tu mogućnost i maksimalizirat ćete profit. Prava je šteta da skupi sustav donosi slabije rezultate zbog loših opisa, komplicirane navigacije ili bilo kojeg drugog, u suštini lako rješivog problema.

Rating 4.33 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar