RSS

Slab promet? Unaprijedite sadržaj 1. dio

Thu, Sep 23, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Slab promet? Unaprijedite sadržaj 1. dio

Ecommerce trgovci imaju mnogo stranica za popuniti. Home i landing stranice, kategorije, opisi proizvoda, članci, recenzije, poruke tijekom trgovanja itd. U ovom članku ćemo opisati pet pravila za poboljšanje prodaje, koja su univerzalna – mogu se primijeniti na sve stranice vašeg weba.

Definirajte ton koji je u skladu s vašim proizvodima

Dok pišete, zamislite kojoj grupi korisnika se obraćate. Definirajte ton, kojeg ćete se pridržavati na svim stranicama vašeg weba. Dobri opisi donose kredibilitet, jer pokazuju da znate nešto više o proizvodu od pukog kopiranja podataka s proizvođačevih stranica.

Dodajte vlastita razmišljanja, iskustva korisnika, zamolite djelatnike da napišu koju riječ…
Napravite odnos između proizvoda i kategorija pomoću tekstualnih linkova, ne samo preko navigacijskih tipki. Kreirajte ih koristeći relevantne keyworde.

Budite drugačiji

Konkurencija je jaka, i ima je sve više. Ovo vrijedi danas, a posebice će vrijediti i u budućnosti. Stoga je bitno da se vaša trgovina razlikuje po nečemu od konkurentskih, ne nužno samo po povoljnim cijenama. Jer rat s cijenama nikome nije u interesu, a u njemu mali slabo prolaze.

Usporedite vaš web s nekoliko najbližih konkurenata. Uočite li manjkavosti, ili primjetite dobru ideju, implementirajte je i doradite da vam odgovara.

Dobra je ideja ponuditi ekskluzivne proizvode, ili ponuditi demonstraciju vaših usluga gdje se vidi superiornost u odnosu na druge. Tu je najbolje uključiti iskustva (zadovoljnih) korisnika. Ponudite jedinstvene akcije.

Pružajte sjajnu podršku: isključivo web kontakt, putem formulara, na koji nitko dugoi vremena ne odgovara stvar je nepovratne prošlosti. Direktan mail i telefon su više nego poželjni, kao i promptno odgovaranje na upite.

Informiran korisnik je zadovoljan kupac

Učenje uz zabavu je dobitna formula. Informirajte vaše kupce o proizvodima dodavanjem zanimljivih činjenica. Pričajte priče, budite zanimljivi, ali i fokusirani na proizvod ili uslugu. Ponudite primjere iz prakse, te po mogućnosti napravite video demonstraciju, ili barem dosta fotografija.

Opisi proizvoda su ipak ključni; imajte na umu i pretraživačke robote dok ih pišete, ali prije svega korisnike. Budite izdašni: priložite i detaljan PDF sa specifikacijama, ukoliko ga posjedujete, te sve relevantne informacije o proizvodu i za najzahtjevnije. Sjajna je stvar ukoliko ponudite usporedbu više proizvoda u tabličnom obliku, što olakšava odabir kupcima.

Osim svega navedenog, napišite kvalitetne FAQ stranice s detaljnim odgovorima na mnoga pitanja, a relevantna pitanja povežite linkovima s proizvodima.

Rating 4.33 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

2 Trackbacks za ovaj tekst

  1. Slab promet? Unaprijedite sadržaj 2. dio | eBizMags Says:

    [...] pravila, primjenjivih na svaki dio komercijalne web stranice. Praksa je pokazala da su uspješnije eCommerce stranice koje ih se [...]

  2. Pretvorite kupce u članove | eBizMags Says:

    [...] od sadržaja. Savjeti za kupnju, recenzije, zanimljive tematski vezane vijesti. Dobra integracija zanimljivog [...]

Vas Komentar