RSS

Sitna slova

Thu, Jun 10, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Sitna slova

Zašto se kupci ljute? Ta, nudite im besplatnu dostavu za kupnju u vašem webshopu, što ste lijepo naznačili velikim, boldanim fontom. No, krivac bi mogao biti jeftini LCD monitor, nepažljivi dizajner i sitna slova…

Naravno, na vašim stranicama vidljivo ste istaknuli prednosti vašeg webshopa; od dobrih cijena, preciznih opisa do besplatne dostave. No, neke stvari su manje privlačne krajnjim korisnicima, ali ih morate napisati pa će biti na manje uočljivom mjestu. Primjerice, nećete dostavljati kilometrima daleko paketić žvakaćih guma, zar ne? Stoga ograničenja pišete, ali manjim slovima. Na manje vidljivom mjestu, s manje upadljivim fontom koji krije link na stranicu s raznim disclamerima.

Ipak, pripazite: otkrije li kupac prekasno sve detalje ograničenja koji mu se po prirodi stvari manje dopadaju, vjerojatno će otići sa vaših stranica koje su inače zakonski potpuno legalne.

Da izbjegnete takve slučajeve, posebice kod reklama s velikim i malim fontovima pripazite na sljedeće:

  • Nisu svi monitori isti. Vaš dizajner vjerojatno ima kvalitetniji monitor od vašeg prosječnog kupca. A jeftini LCD monitori imaju problema s prikazima nijansi boja, pa recimo žuti font na bijeloj podlozi može biti potpuno nevidljiv. Vi ga vidite, vidi ga i vaš dizajner, ali ga ne vidi pola kupaca – to je loše.
  • Budite jasni. Skrivanje ograničenja iza malih fontova nije dobro rješenje.
  • Ne mijenjajte uvjete, to živcira. Ako nudite besplatnu dostavu, nudite je stalno, cijele godine.
  • Budite jednostavni. Ne zbunjujte, i nemojte koristiti komplicirane formule za bilo kakve izračune za krajnjeg korisnika. Nitko ne želi pohađati tečaj matematike da bi razumio vaše uvjete dostave…
  • Nudite li nešto besplatno, ne pokrivajte se skrivenim troškovima. Ne nudite besplatan automobil, s cijenom jednog kotača većom od inicijalne cijene cijelog automobila. Shvatili ste nas.
  • Budite detaljni u opisu proizvoda i usluga. Kupca možete samo jednom prevariti, recimo da potroši više da bi dobio nešto besplatno. Pokaže li se da je ta besplatna nagrada jeftin, bezvrijedan proizvod nećete si napraviti uslugu.
Rating 4.33 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

1 Trackbacks za ovaj tekst

  1. Kako snimiti dobre fotke? | eBizMags Says:

    [...] da artikli iste vrste budu snimani pod istim kutom, inače sve zajedno može izgledati neuredno na webshopu. Primjerice, snimate li TV uređaje, neće dobo izgledati kada je jedan okrenut lijevo, drugi desno [...]

Vas Komentar