RSS

SEO validatori: Koliko para, toliko muzike

Wed, Dec 2, 2009

eMarketing, ePoslovanje, eTrziste

SEO validatori: Koliko para, toliko muzike

Učinili ste sve što se od vas tražilo. Webaši su odradili svoj dio posla tehničke optimizacije, marketingaši su napisali nove tekstove, čak su se i neki partneri odazvali i linkali na vaš sajt, ali svi se ti napori ne vide u povećanju prometa. Jedna od gorih stvari koje možete poduzeti sami jest pronaći neke samozvane SEO validatore na webu. Ako ste se ipak odlučili na to skrećemo vam pažnju na činjenicu da i ovdje vrijedi pravilo koliko para, toliko muzike.

Problem je isti kao i kod pronalaženja savjeta o SEO-u na webu: tema je “vruća” i ima izuzetno mnogo saržaja na tu temu. Prolaziti ih jednog po jednog, bez nekih vlastitih spoznaja o temi nije baš zahvalno i vrlo je blizu gubitku vremena. Kao i kod mnogih “besplatnih” stvari na webu, i mnogi besplatni automatizirani SEO validatori vrijede koliko i koštaju, ili su zapravo samo “navlakuše” za plaćena rješenja. Kod odabira takvih rješenja treba prije svega provjeriti reference izdavača na polju SEO-a. Sama činjenica da ste ih uspjeli pronaći tražilicom nije dovoljna da zaključite kako imaju dovoljno iskustva u automatiziranoj SEO optimizaciji.

-

Kako testirati SEO validatore?

Jedan od načina na koje možete testirati jedan SEO validator, jest da napravite nekoliko izmjena, pa mu se vratite. Ukoliko nije primijetio poboljšanje, tražite drugog. Nadalje, testirajte sajt za koji ste sigurni da je dobro optimiziran. Ako na njemu pronalazi mnoštvo mana, koje će vam oni ispraviti za 99,90 ( kn / Eur / čega god ) tražite dalje. Ovo vrijedi i u obrnutom slučaju, kada validator nahvali neoptimiziranu stranicu.

Najbrže i najjeftinije provijerit ćete sajt sami. Imaju li sve stranice jedinstveni naslov i opis; postoje li uopće meta-tagovi s opisom? Vodite računa da li se sajtu prisupa s www u adresi ili bez njega. Za tražilicu su www.primjer.com i primjer.com dva entiteta. Oglašavajte i koristite samo jednu inačicu, a s druge preusmjeravajte promet na primarnu.

-

Slično vrijedi i za stvarnu početnu naslovnu stranu: ako imate slučaj da vaša www.example.com zapravo otvara www.primjer.com/default.aspx ili www.primjer.com/nesto/ zapravo rasipate PageRank na više stranica. Osim toga, ako postoji tehnička mogućnost pristupanja istoj stranici sa više URL-ova, riskirate detektiranje dupliciranja sadržaja.

Ovo su osnovni i najčešći uzroci neočekivano slabih performansi SEO-a. Prije nego što na poticaj anonimnog i besplatnog on-line validatora odlučite iznova pokrenuti SEO-a za vaš sajt, provjerite njih, kako biste uštedjeli resurse!

Rating 4.25 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

2 Trackbacks za ovaj tekst

  1. Web: Koncept i dizajn kao temelji projekta | eBizMags Says:

    [...] korisnike jer ne obave posao, a nerijetko su već odradili sve sa svoje strane… No, validator to odbija zbog neispunjenog obveznog [...]

  2. e-Learning: Komercijalna ili open source? | eBizMags Says:

    [...] Nije to loš pristup, ali kao i u drugim kupnjama, i ovdje često vrijedi staro pravilo „koliko para, toliko muzike“. Postoje dakako i iznimke. Ovisno o području primjene, načinu organiziranja edukacije i [...]

Vas Komentar