RSS

SEO: razgovor s paucima 2. dio

Mon, Sep 6, 2010

eDukacija, ePoslovanje

SEO: razgovor s paucima 2. dio

Za Title Tagove najbolje je krenuti s najvažnijim keywordom ili frazom, koji su jedinstveni za tu stranicu. Uključite i sekundarni, povezani keyword i završite sa imenom stranica ili brandom. Samo prvih 65-70 znakova su vidljivi u rezultatima pretraživanja, stoga se pobrinite da u njima pokrijete sve bitne elemente.

HTML Headings

Za HTML headinge ciljajte na isti keyword ili frazu koju ste koristili za naslovni tag, samo što ćete headinge smjestiti oko teksta. Neka vaše stranice budu dizajnirane oko jednog H1 headinga, ali uključite i H2-H6 headinge po potrebi da istaknete relevantan keyword.

Anchor Text

Usidreni tekst utječe na signal koji šalje keyword s pojedinih stranica s linkom, i na stranice na koje link vodi. Uključite linkove na sadržaj ili proizvode koji su relevantni za vašu stranicu, i koristite usidreni tekst koji je komplementaran s vašom stranicom, ali i onom na koju vodi link. To znači da ne smijete koristiti „klikni ovdje“ usidreni tekst.

Pišite za ljude, optimizirajte za pretraživače

Sadržaj šalje važan potvrđujući signal, ali on nije najjači s te stranice. Uvijek pišite za ljude, i optimizirajte za pretraživače. Nitko ne želi čitati „SEO copy“ koji je napisan za robote, a niti pretraživački engine ih ne voli indeksirati. Kreirajte sadržaj za ljude, a tek na kraju ga optimizirajte gdje se može.

Primjerice, trgovac koji prodaje cipele može umjesto zamjenice „them“ koristiti „dress shoes“, što će i dalje dobro zvučati na engleskom. A „dress shoe“  sa shoes.com može recimo polinkati s relevantnom kategorijom.

Zamjena nebitnih riječi sa zvučnim keywordima koji se slažu s naslovnim tagom i drugim elementima su ključ optimizacije sadržaja u cilju pojačanja signala koji šalje stranica.

Sekundarni tihi signali

Meta opisi, meta keywordi, alternativni atributi u slikovnim tagovima te naslovni atributi u usidrenim tagovima šalju male SEO signale. Provjerite da su u skladu s temom stranice i ne punite ih mnoštvom repetitivnog smeća.

Uspjeh SEO optimizacije bazira se na detaljnoj strategiji temeljenoj na signalima koje pretraživački engine smatra bitnima, ali još više na stupnju konzistentnosti tih jakih signala na web stranicama.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar