RSS

SEO: koristite longtail fraze

Thu, Aug 5, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

SEO: koristite longtail fraze

Za manje online trgovine search engine keyword optimizacija se radi jednom godišnje, u najboljem slučaju. Nakon što ste svladali pravi labirint s ključnim riječima – pozitivnim ali i negativnim, pisanju kvalitetnog sadržaja, optimizirali naslove i podnaslove, opise stranica i home page, pravilno nazvali fotografije i tematski sredili cijeli web sama pomisao da to sve radite iznova vjerojatno vas ne oduševljava.

Dobra je vijest, da od početka pravilno napravljen web, koji je osvježavan u skladu sa SEO pravilima, ne zahtijeva velike intervencije. Uvijek možete unajmiti SEO profesionalca, no recesijski budžet to vam vjerojatno neće dopustiti.

Ipak, možete stalno biti pri vrhu rezultata pretraživanja te tako privlačiti nove kupce pametnim korištenjem longtail fraza i odgovarajućeg sadržaja.

Što su to longtail fraze?

Pod tim pojmom podrazumijevamo seriju riječi koje korisnici upotrebljavaju za pretraživanje. Upiti s četiri do osam riječi bilježe godišnji rast od 3% do 20%. To znači da su vaši potencijalni kupci sve sposobniji u pretraživanju, i da znaju kako pronaći što žele. Te fraze mogu vam donijeti lijepu količinu novog prometa.

Dobri primjeri longtail fraze su recimo:

 • unikatni dijamantni zaručnički prsten“
 • vjetrobran za Hondu Hornet 600“.

Dakle, ponovno ćemo pretraživati po ključnim riječima, jer tako možete pronaći mnoštvo fraza specifičnih za određeni proizvod ili uslugu.

Istraživanje longtail keyworda

Predlažemo vam da si tjedno odvojite sat vremena za istraživanje ključnih riječi, dok ne napravite dobru, dugačku listu. Osvježavajte je redovno i identificirajte trendove i akcijske termine.

Nakon što ih definirate, nećete morati preurediti cijeli web dućan. Umjesto toga, kreirajte nekoliko stranica čiji će sadržaj biti tekst, video opisi i/ili relevantna iskustva korisnika za vaše poslovanje, naravno sve u cilju da koristite prepoznate longtail fraze i keyworde. To će vam donijeti dodatan promet, i to vrlo kvalitetnih korisnika s velikom vjerojatnošću da će  kupiti vaš proizvod, a sve uz minimalne troškove.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

3 Trackbacks za ovaj tekst

 1. SEO: surfajte poput pretraživačkog robota | eBizMags Says:

  [...] dobra ideja oponašati robote pretraživača u surfanju vlastitim stranicama, u cilju da pronađemo SEO nedostatke… Ključna stvar koje se trebate sjetiti je da pretraživački roboti nemaju [...]

 2. Kako odabrati SEO stručnjaka? | eBizMags Says:

  [...] SEO nije potpuno egzaktna nauka, a pozicioniranje ovisi i o kontinuitetu i stažu vaših stranica. Stoga ne vjerujte kada vam netko obećava da ćete biti u samom vrhu Google pretraživanja. No, tvrtka vam može jamčiti da ćete generirati promet putem plaćenih alternativa poput PPC (pay-per-click) kampanji, ali ne i isključivo zahvaljujući SEO optimizaciji. [...]

 3. SEO: razgovor s paucima 1. dio | eBizMags Says:

  [...] No, suprotna komunikacija se odvija s manje razumijevanja i daleko je manje uspješna. Pretraživači također prevode milijarde stranica po kojima puštaju svoje pauke, te ih svode na seriju signala. Razumijevanje tih signala – i ono što jasno govore i ono što je malim slovima pisano – je osnova kvalitetnog Search Engine Optimisationa. [...]

Vas Komentar