RSS

SEO: Krajnji cilj je povećanje zarade

Mon, Nov 2, 2009

ePoslovanje, eSavjeti

SEO: Krajnji cilj je povećanje zarade

Pisali smo o tome kako je izrazito bitno da ste prisutni na tražilicama, te da su kvalitetni linkovi prema vašoj stranici „zlata vrijedni“. Mada, stjecanje dobre pozicije na Internet tražilicama samo je jedan od ključnih faktora uspješnosti vašeg online poslovanja. Ono nije niti smije biti jedini cilj. Ako se bavite Internet trgovinom tj. prodajom usluga ili proizvoda putem weba, vaš krajnji cilj je povećanje prodaje, dakle povećanje zarade. Stoga, rasvijetlimo, u ovom kontekstu, neke pretpostavke:

-

1. Moram predati svoje stranice tražilicama da bi bile rangirane?

Tražilice su razvijene do te mjere da će vas kad tad pronaći same. Stoga, predavanje vaših stranica tražilicama nije nužno, mada ako nemate bitnijeg posla na umu nije na odmet… I druga stvar, rangiranje nema toliko veze s predajom stranice na tražilice koliko s različitim metodama kojima se utječe na rangiranje.

-

2. Moram optimizirati stranicu za sve tražilice?

Tražilice kojima trebate posvetiti pažnju su: Google, Yahoo! i MSN ( bing.com ). Google je tražilica s najvećim prometom. Sve one koriste podatke jedna od druge, tako da ako se pojavite na samo jednoj od njih, i druge dvije će preuzeti određene setove vaših podataka.

-

3. Ako koristim pay-per-cilck reklame, ne moram brinuti o rangiranju?

Velika većina korisnika nema namjeru kliknuti na takav plaćeni oglas, dakle ako se oslanjate samo na pay-per-click gubite veliki dio tržišta. Rangiranje i optimizacija su uvijek bitni.

-

4. Moram postići dobro rangiranje sa svim povezanim ključnim riječima?

Određene riječi i izrazi postižu bolje rangiranje od drugih. Jednako je važna i zarada, i stupanj konverzije kao i rangiranje. Visoko rangiranje, doduše, znači veću eksponiranost, ali ne nužno i povećanje prodaje. Analizirajte koje su to ključne riječi koje čine temelj vašeg poslovanja.

-

5. Web dizajn ne utječe na moju poziciju?

Struktura vaše stranice i mogućnost čitanja sadržaja na stranici itekako utječe na osjetljivost tražilica. Npr. Google najviše pažnje pridaje homepageu. Ako je vaša uvodna stranica u Flashu, tražilice ju ne mogu u potpunosti pročitati. Potražite pomoć konzultanta za izradu stranice kako biste izbjegli strukturalne i navigacijske zamke i pročitajte naš tekst.

-

6. Povećanje posjećenosti automatski će povećati i prodaju?

Vaš site mora biti prijateljski naklonjen i tražilicama i posjetiteljima. Nemojte unakaziti stranicu besmislenim tekstovima samo da biste se dodvorili tražilicama. Posjetitelji sigurno neće čitati mlaćenje prazne slame, a izgubit ćete i kredibilitet. Posjetitelji se neće osjećati sigurno na vašoj stranici niti će biti voljni davati vam informacije o sebi. Možda ćete profitirati na rangiranju, ali sigurno ćete izgubiti na broju potencijalnih kupaca. To baš i nije smisao, zar ne?

Povećanje posjećenosti stranice uz pomoć optimizacije za tražilice bitno je za vaše e-poslovanje, ali je jednako važno da struktura, dizajn i navigacija stranice pogoduju konverziji posjetitelja u kupce.

Rating 4.50 out of 5
[?]
, , , , , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

3 Trackbacks za ovaj tekst

  1. Koja su obilježja web imenika visoke kvalitete? | eBizMags Says:

    [...] detaljan opis vašeg sitea i posjetiti ga ako žele, a to je upravo ono što vam je i bio cilj – povećati posjećenost. Bilo bi dobro i da prošvrljate imenikom u potrazi za siteovima iste kategorije kao što je vaš [...]

  2. Arhitektura informacija poboljšava SEO i usability | eBizMags Says:

    [...] u teme ili kategorije će znatno olakšati kupnju krajnjim korisnicima, a profitirat će i SEO optimizacija – roboti će lakše pronaći bitne informacije na stranicama [...]

  3. Svijet je ravna ploča.!? | eBizMags Says:

    [...] intelektualno vlasništvo inovatora. Tek tada bi on od toga imao financijske koristi i uložio zaradu u razradu novih ideja i proizvoda. AKPC_IDS += "1699,"; Ocjena 4.00 od 5 globalizacija, [...]

Vas Komentar