RSS

Kako poboljšati učinkovitost bannera?

Fri, Apr 29, 2011

Izdvojeno, eMarketing, ePoslovanje, eSavjeti

Kako poboljšati učinkovitost bannera?

eCommerce je sjajna stvar za retailere – mala trgovina iz provincije može konkurirati najvećima u borbi za kupca iz bilo kojeg dijela države. Ipak, biti jednak nije danas dovoljno; po mogućnosti treba biti bolji. Posebice u vremenima ekonomske krize; kompetitivna prednost je gotovo nužnost.
Donosimo vam sedam savjeta koji će vam pomoći da poboljšate klik rate i broj konverzija vaših online bannera.

MarketingSherpa, jedan od najvećih online marketing stranica je definirao taktike za poboljšanje učinkovitosti bannera. Provedeno istraživanje je pokazalo kako sedam elemenata utječu na efektivnost online oglašavanja u odnosu na običan online banner oglas. Tih sedam savjeta su, poredani po efikasnosti:

  • Dodajte fotografije ljudi – povećanje odgovora 53.2%
  • Dodajte data-entry polja – povećanje klikova za 52.5%
  • Dodajte video – povećanje odgovora 49.5%
  • Dodajte dinamički XML tekst za bilješke – povećanje 49.2%
  • Dodajte interakciju s korisnicima – povećanje klikova 48.8%
  • Koristite linkove na više stranica – povećanje klikova 38.5%
  • Učinite oglas proširivim – povećanje odgovora od 26.1%

Dodajte fotografije ljudi

Nije nimalo slučajno da mnogo dobrotvornih društva traže milostinju putem letaka sa slikama napaćenih ljudi. Slika govori 1000 riječi, i to je točno i kod eCommercea. Pokazalo se da je dodavanje slike osobe najbolji način privlačenja pozornosti na brand, s izmjerenim povećanjem odgovora od čak 53.2%. Muškarci će znatno češće odabrati proizvod s fotografijom žene, nego isti takav bez fotografije.

Neka oglas bude koristan i aktivan

Dodavanje polja za podatke (dana entry fields) i dodavanje videa donijet će vam više od 50% veći broj klikova. Na taj način olakšavate korisniku dolazak do informacija i željenog artikla bez neželjenog povećanja trajanja oglasa, uz minimum truda. Jeftine širokopojasne veze učinile su video sadržaj svakodnevnicom surfanja, pa iskoristite taj trend.

Dinamičan, interaktivan i fleksibilan oglas

Dodavanje dinamiškog XML teksta oglasu, interaktivnost i više linkova donijet će vam povećanje odgovora od 49.2% do 26.1%. Dinamički tekst pomaže privlačenju pažnje izloženog korisnika, što smanjuje broj praznih klikova.
Osim forme, pazite i na sadržaj oglasa: Mora biti zanimljiv, atraktivan i nedvosmislen, a landing page neka bude jasan i intuitivan, što će omogućiti korisniku brzu kupnju bez previše razmišljanja o samom procesu.

Rating 4.60 out of 5
[?]

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar