RSS

Promotivni YouTube video

Wed, Dec 1, 2010

eMarketing, ePoslovanje

Promotivni YouTube video

YouTube Promoted Video zanimljiv je koncept integracije klasične TV reklame i pay per click kampanje. Pročitajte osnove tog koncepta, kao i savjete u vezi izrade vašeg prvog promotivnog videa…

Internet video je jedan od najbrže rastućih medija uopće. Primjerice, u tri ljetna mjeseca 2009. godine samo u USA je porastao broj odgledanih videa s 19.4 milijardi na 25.43 milijardi – 30 postotno povećanje u samo 90 dana.
Samo YouTube je u osmom mjesecu prošle godine prikazao 10 milijardi videa.

Naravno, ecommerce trgovci i svi drugi čiji rad uvelike zavisi i o uspješnom marketingu traže načina da popularnost video sadržaja iskoriste u svoju korist.

Najjednostavniji način jest postojeću TV reklamu prebaciti na YouTube – to traje par minuta – no snimanje takvih reklama je skupo, pa su nedostupne srednjim i manjim tvrtkama.
Relativno nova mogućnost koju nudi YouTube, Promoted Video, jest rješenje vaših problema.

YouTube Promoted Video

S obzirom da je Google vlasnik YouTubea, nije iznenađujuće da YouTube Promoted Video
Servis podsjeća na Google AdSense. Osnova jest mogućnost uploada vašeg promotivnog videa – bilo kakvog – koji će se pojaviti u „Promoted Video“ djelu, koji je se prikazuje prema keyword odabranom kontekstu.

Cijeli YouTube Promoted Video proces možemo ukratko opisati sljedećim koracima:

  • Uploadajte vaš video
  • Upišite naslov (do 25 znakova)
  • Dodajte dvije linije opisa (do 70 znakova)
  • Odaberite keyworde
  • Odredite budžet
  • Mjerite učinak kampanje
  • Optimizirajte – baš kao i svaku drugu PPC kampanju

YouTube će se naplaćivati putem vaše kreditne kartice, a naravno plaća se tek nakon što se nakupi dovoljno klikova.

Kako krenuti?

Nakon što smo se ukratko upoznali s YouTube Promoted Video uslugom donosimo vam nekoliko savjeta za kreiranje uspješne video kampanje.

  • Direktni opisi proizvoda – ponekad zaista nije potrebno izmišljati toplu vodu. Napravite video s činjenicama o vašim proizvodima, te objasnite koje su njihove prednosti za potencijalne kupce.
  • Zabavan video sadržaj – ovdje ne mislimo da se morate kreveljiti i glumiti stand up komičara. Fantastičan primjer jest Blendtec video kampanja, u kojoj je tvrtka proizvođač blendera izbacila seriju videa s naslovom „Will It Blend?“, gdje su u svoje blendere pored banana i sličnog ubacivali loptice za golf, iPhone, Nike tenisice… Rezultat? Milijuni gledatelja.
  • Edukacijski video – objasnite gledateljima kako da naprave neki zadatak vezan uz vaše proizvode ili poslovanje općenito. Kvalitetan video privući će mnogo gledatelja.
Rating 4.00 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar