RSS

e-mail marketing: Problemi s blokiranim slikama

Thu, Apr 15, 2010

eMarketing, ePoslovanje, eTrziste

e-mail marketing: Problemi s blokiranim slikama

I dok „normalne“ mailove korisnik ipak može nekako vidjeti, bez fotografija doduše, to neće biti čest slučaj ukoliko su vaše ( marketinške ) poruke pretežno grafičke. Za izdavače, oglašivače i općenito e-mail marketing takva situacija, u kojoj su slike unutar mailova blokirane, nije samo gnjavaža vać nanosi i veliku štetu.

U ranije objavljenom članku obrađivali smo temu s blokiranim vanjskim slikama u e-mailovima. Sada vam donosimo još nekoliko ideja kako da ublažite probleme koje takve situacije donose.

-

Budite na bijeloj listi (whitelist)

Neki ISP-ovi dozvoljavaju postavljanje komercijalnih mailova na bijele liste, što osigurava prolaz i dostavu mailova s minimalnim filtriranjem – to uključuje i nama ovdje zanimljive vanjske fotografije. Dodatno, u B2B okruženju bijele liste se obično uređuju na nivou korisnika. Ukoliko je korisnik dodao pošiljatelja na svoju safe listu, vaši mailovi će proći bez previše maltretiranja od strane ISP-ovih spam filtra, ali i user-level filtra.

-

Dodajte „pogledajte web verziju“ link

Neka uvijek postoji web verzija vašeg maila na Internetu, do koje vodi tekstualni link iz samog maila, kojeg je najbolje smjestiti na sam vrh poruke. Neovisno o fotografijama ili osobnim postavkama e-mail klijenta, korisnik uvijek može kliknuti na link i vidjeti cjelokupni sadržaj maila u web obliku.

-

Provjerite izgled maila u preview prozoru

Preview prozor u mail klijentima ekvivalent je novinskim headerima. Radi se o opciji gdje korisnici pregledavaju pristigle mailove. Hoće li korisnik donijeti odluku o otvaranju maila na temelju pregleda u preview prozoru? Ako imate loša iskustva, razmotrite dodavanje kraćeg teksta koji će objasniti što se nalazi ispod, u cijelom mailu.

-

Uključite alt tagove

Iako mnogi e-mail servisi i klijenti ne prikazuju alt tagove kada su slike „pogašene“, nećete pogriješiti ako ih iskoristite. Dobro napisani alt tagovi dati će korisniku naznaku kakva je slika trebala biti prikazana.

-

Koristite tekstualne reklame

Marketingaši koji obilato koriste bannere na vanjskim serverima ne bi trebali zapostaviti tekstualne reklame. Prema nekim istraživanjima tekstualne reklame donose čak i bolji postotak otvaranja od slikovnih reklama (!)

-

Napravite tekstualnu verziju

S velikom popularnošću HTML mailova, tekstualni su postali zapostavljeni. Predlažemo, omogućite odabir formata maila samom korisniku, te napravite i tekstualnu verziju. Tada ćete biti sigurni da će korisnik ispravno vidjeti vaš mail u oba slučaja.

-

Koristite više tekstualnih linkova

Ukoliko vaš mail uključuje nekoliko linkanih slika, razmislite o dodavanju i tekstualnog linka neposredno ispod ili iznad slike.

-

Fokusirajte se na CTR i konverzijske rate

Motrite rezultate CTR i konverzijskih rata. Fokusirajte se na njihovo održavanje ili povećanje. Blokirane slike trebale bi biti samo manja neugodnost za većinu e-mail marketingaša s dozvolom korisnika, posebice ukoliko slijedite opća pravila dobrog ponašanja i donosite dodatnu vrijednost svojim korisnicima.

Neka vaš sadržaj bude kvalitetan, relevantan i personaliziran, pa će većina korisnika htjeti vidjeti vaš e-mail i sa slikama, makar bile inicijalno blokirane…

-

Pročitajte vezani članak: Problemi s blokiranim slikama u e-mailu – 1. dio

Rating 3.67 out of 5
[?]
, , , , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar