RSS

Web 2.0: magla se ne isplati

Mon, Sep 1, 2008

eMarketing, ePoslovanje, eSavjeti

Web 2.0: magla se ne isplati

Osim savjeta o tome što i kako napraviti te kako se ponašati da biste uspješno zakoračili u web 2.0 svijet, za bolje razumijevanje dat ćemo primjer iz prakse koji pokazuje kakve posljedice pretrpi tvrtka ako ne slijedi ta pravila, ne poštuje korisnike i pokušava im podvaliti prozirne trikove iz offline svijeta. Odabrali smo primjer globalne svjetske korporacije koja mnogo polaže na imidž i čije ime je kroz desetljeća upornosti i borbe za svakog korisnika postalo sinonimom kvalitete i inovacije – Sony.

U namjeri da na Internetu potakne viralnu marketinšku kampanju za svoju prijenosnu igraću konzolu PSP, japanski gigant potrošačke elektronike unajmio je marketinšku agenciju Zipatoni sa zadatkom poticanja interesa online zajednice za konzolu pred nadolazeće Božićne blagdane. Uskoro se pojavio fan site o PSP-u u kojem dvoje klinaca hvali tu prijenosnu konzolu. Klinci su čak objavili i video isječak u kojem repaju da bi odobrovoljili roditelje i nagovorili ih da im za Božić kupe željenu konzolu. Simpatično…

Site je ubrzo postao vrlo dobro posjećen, no tada su igrači prokužili da je site osmislila, producirala i objavila skupina profesionalaca iz Sonyjeve marketinške agencije Zipatonea. Skandal je puknuo nakon što je jedan korisnik otkrio da je Zipatone upisan kao vlasnik domene na kojoj je sporni site postavljen. Čim se to otkrilo, negativan publicitet je poput tsunamija pomeo besplatnu promociju koju je navodni fan site u početku osigurao PSP-u. Dakle, u online svijetu je dovoljno da samo jedan jedini korisnik otkrije vašu prijevaru i već sutra za to će doznati cjelokupna Internetska zajednica.

Sonyju su ubrzo na vidjelo isplivali i ostale neugodni detalji koji su postali predmetom sprdnje i ismijavanja. Na primjer, od dvoje navodnih klinaca pomnim gledanjem videa usatnovilo se da jedan izgleda upadljivo prestaro. Soba u kojoj su “klinci” snimili rap video vrvi od profesionalnih scenskih rekvizita kakvi se koriste u snimanju TV reklama. Kada je prevara otkrivena, Sony je pretrpio veliku sramotu i morao se ispričati korisnicima.

Međutim, Sony nije naučio lekciju pa je tako postavio “poluslužbeni” site ThreeSpeech za kojeg se ubzo ispostavilo da nije poluslužbeni jer ga financijski potpomaže Sony Computer Entertainment UK.

Danas Sony više niti ne pomišlja na takve prljave trikove. Premda japanski gigant još liže rane od tih PR skandala i popratnog negativnog publiciteta, uzeo je stvar u svoje ruke, promijenio PR tim i odlučio igrati po pravilima koje nameću korisnici. Tako je tvrtka pokrenula službeni PS3 blog u kojem igrači mogu pročitati službene i provjerene informacije iz ovlaštenog izvora te postavljati pitanja Sonyju o bilo čemu što je vezano za videoigre. Tvrtka je internim dopisom potaknula zaposlenike, od hardverskih inženjera do testera igara, da na službenom blogu što više komuniciraju s igračima.

Dakle, sve perfidne PR strategije kojima se korisnici varaju Sony su skupo koštale narušenog ugleda i negativnog publiciteta. Međutim, čim je tvrtka promijenila ploču i odlučila postati iskrena, otvorena i korektna prema svojim korisnicima, to im se vratilo dobrim jer su reakcije na PS3 blog vrlo pozitivne, a igrači ga posjećuju jer osjećaju da se službenici Sonyja na blogu odnose korektno, ne pokušavaju prodavati maglu te iskreno odgovaraju i na najneugodnija pitanja.

Osim Sonyja, i Microsoft se na sličan način opekao koji je odlučio putem “neslužbenih” blogova širiti pozitivne informacije o Xbox 360 konzoli, no brzo se ispostavilo se da su najpoznatije Xbox blogove Major Nelson, Ozymandias i Gamerscoreblog pisali Microsoftovi zaposlenici.

Ovi primjeri zorno pokazuju sve zakonitosti web 2.0 svijeta, pravila na kojima funkcioniraju povezane zajednice korisnika i načina na kojima se odvija komunikacija. Kao što vidite, isprobane tehnike prikrivene promocije ili puzajuće propagande ovdje ne funkcioniraju jer sva moć je koncentrirana u rukama korisnika. Ako se tome možete prilagoditi, pritom mijenjajući i sebe, na dobrom ste putu da postanete uspješan stručnjak za web 2.0 marketing.

Ocjena 3.50 od 5
, , ,

Autor teksta:

Kristijan Zibreg - ukupno napisanih 13 tekstova na eBizMags.

Kristijan Žibreg se bavi medijima, marketingom i odnosima s javnošcu petnaest godina. Karijeru je započeo kao urednik prvog hrvatskog magazina za videoigre "Hacker", a kasnije je radio kao voditelj interaktivnih projekata u Algoritmu, urednik tehnoloških priloga u news magazinu Nacional i direktor vlastite marketinške agencije. Danas radi kao konzultant za medije i interaktivne tehnologije. U slobodno vrijeme ureduje tehnološki portal TGDaily.com za koji piše analize te inovativne priče o online tehnologijama i Appleovim gadgetima koje rado koristi.

Kontaktiraj autora

Vas Komentar