RSS

Pretvorite kupce u članove

Fri, Oct 8, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Pretvorite kupce u članove

Fokus dijela vaše marketinške kampanje svakako bi trebao biti na postojećim kupcima, te njihovom animiranju za ponovnom kupnjom u vašoj trgovini. Česti kupci donose znatan dio prometa i profita svim online trgovcima, stoga ih nemojte zanemariti…

Velika većina marketinških kampanji za cilj ima privući nove kupce, te povećati promet, konverzije i broj obavljenih kupnji. Međutim, takva strategija može jako naštetiti vašem poslovanju. Izdvajanje dijela marketinškog budžeta za animaciju postojećih kupaca vrlo je isplativo na dulji rok, posebice u uvjetima recesije. Imate li vjernu bazu čestih kupaca, zntano ćete lakše prebroditi teška vremena.

Osnovna ideja je jednostavna, pokušajte ohrabriti posjetitelje vaših web stranica da se registriraju, te upišu u vaš klub. Bitno je da vam dozvole slanje različitih marketinških poruka, a krajnji cilj jest pretvaranje kupca koji je samo jednom nešto kupio u čestog kupca.

Sjaj i bijeda newslettera

Newsletteri mogu biti dvosjekli mač. To je dokazani marketinški alat, koji donosi rezultate i kojeg koriste gotovo svi veći retaileri. S druge strane, u praksi se pokaže da je često njihov učinak ispod očekivanja – svi ih koriste, i sve češće završe nepročitani.
Tajna uspjeha jest kreiranje newslettera koji će privući pretplatnike, čime postaju kvalitetnija platforma za prodaju.

Prvi korak je svakako kreiranje newslettera koji će donijeti neke beneficije pretplatnicima. Zašto bi se inače pretplatili? Sumnjamo da ih žele čitati iz razonode…

Krenite od sadržaja. Savjeti za kupnju, recenzije, zanimljive tematski vezane vijesti. Dobra integracija zanimljivog sadržaja sa savjetima i vaših proizvoda je osnova za privlačenje pretplatnika, a još je bolje kada je „podebljate“ s ekskluzivnim ponudama i promocijama.

Ponudite ekskluzivu

Članovima vašeg kluba vjernih kupaca ponudite dodatnu vrijednost. Njima prvima predstavite novbe proizvode, posebne akcije i/ili kupone za popuste, nagrade i slično. Bitno je da neke stavirt samo njima ponudite – dakle, prava ekskluziva! Popusti za pred narudžbu su također provjereno dobri za privlačenje pretplatnika.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar