RSS

Predstavljamo: MDAA – Od studenta do konzultanta!

Wed, Apr 29, 2009

eDukacija, eTrziste

Predstavljamo: MDAA – Od studenta do konzultanta!

Iz palete Microsoftovih akademskih programa predstavljamo Vam Microsoft Dynamics Academic Alliance program koji studentima omogućuje učenje i upoznavanje poslovnih sustava kroz praktične problemske zadatke, njihovo modeliranje upravljanja resursima poduzeća te praćenje i unaprijeđenje odnosa s kupcima. Kao što i sam naziv programa govori u fokusu je Microsoft Dynamics obitelj proizvoda, a prepoznatljiv je na globalnoj razini – trenutno broji više od 1000 članova. MDAA program pokrenut je u Hrvatskoj početkom akademske godine 2008 / 09. Prvi član koji je pristupio programu jest Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina.

-

Pogled kroz 360 stupnjeva

Cilj Microsoft Dynamics Academic Alliance programa jest približiti studentima zadatke i aktivnosti koje čine svakodnevnicu konzultanata koji rade na informatičkoj podršci poslovnim procesima. Proučavajući poslovne probleme i zadatke koji se pojavljuju u svakodnevnom poslovanju te upoznajući načine na koji se oni riješavaju uporabom ICT tehnologije studeni dobivaju uvid u cjelovitost informacijskih sustava, način na koji oni povezuju pojedine poslovne jedinice te koji su najčešći pristupi u njihovoj izgradnji.
Fakulteti koji su uključeni u program besplatno dobivaju softver i edukacijske materijale, ali i mogućnost povezivanja s ostalim članovima programa te izmijenjivanje iskustava i inicijativa. Uz redovitu tehničku podršku, fakulteti imaju mogućnost pristupa repozitoriju nastavnih materijala pripremljenih od drugih članova programa. Kako bi se potaknula komunikacija među članovima programa u sklopu Microsoft Dynamics godišnje konferencije Convergence organiziraju se posebni akademski pretkonferencijski dani u čijem kreiranju aktivno sudjeluju članovi.

Kako bi se osigurao stalan pristup najnovijim informacijama te kako bi studenti mogli čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke, u program se aktivno uključuje i Microsoftova partnerska zajednica – riječ je o poduzećima koja se aktivno bave savjetovanjem, implementacijom Dynamics proizvoda te edukacijom korisnika. Angažmanom takvih poduzeća osigurava se i izravna komunikacija studenata sa mogućim budućim poslodavcima što kroz gostujuća predavanja, što kroz podršku u izradi seminarskih i diplomskih radova. Još za vrijeme studija studenti dobivaju priliku steći i stručni certifikat kao potvrdu stečenog znanja, čime postaju znantno konkurentniji na tržištu rada. Partnerska poduzeća dodatno svojim nastupom i savjetima pomažu studentima donijeti odluku o usmjeravanju profesionalne karijere. Studenti koji svoju karijeru odluče nastaviti u konzultanskim vodama kao dio partnerskog ekosustava, znatno će smanjiti vrijeme svoje prilagodbe nakon zapošljavanja te će, s obzirom na stečeno predznanje, ranije postati ravnopravnim dijelom projektnih timova.

Benefiti

-

Ukratko o programu u Hrvatskoj i kako se uključiti

Fakulteti koji se žele uključiti u program moraju napraviti prijavu na temelju koje se njihovo članstvo odobrava. Prijava sadrži plan integracije Microsoft Dynamics tehnologije u edukacijski proces te popis i specificiran sadržaj kolegija unutar kojih bi se ona koristila. Članstvo u programu jest besplatno, no navedenim postupkom prijave osigurava se sistematičan i kvalitetan pristup prenošenja znanja na buduće generacije kako poslovnih konzultanata, tako i konzumenata informatičke tehnologije.

Za više informacija o programu kontaktirajte Microsoftov ured u Hrvatskoj, a brošuru sa pregledom programa možete pronaći ovdje.

Rating 4.60 out of 5
[?]
, , , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar