RSS

PPC kampanja: što trebate znati

Fri, Nov 5, 2010

eMarketing, ePoslovanje

PPC kampanja: što trebate znati

Vlasnik ste velikog ecommerce trgovine? Ili vaš zaposlenik vodi PPC kampanju? U tom slučaju nije bitno da znate sve detalje, ali ne možete si priuštiti potpuno neznanje.

Donosimo vam popis pitanja koje trebate postaviti osobi koja vodi vašu PPC kampanju.

 • Koliko keyworda koristimo? Ako je odgovor manji od nekoliko tisuća, to vjerojatno znači da ne koristite sve prednosti PPC oglašavanja. Iako naravno postoje iznimke, sasvim je uobičajeno da dobro opremljena ecommerce trgovina vrti nekoliko tisuća keyworda.
 • Koji su najbolji termini po prodaji i potrošnji? Često se dogodi da proizvod, koji inače nije u vrhu po prodaji, ostvaruje izvrsne rezultate. Ovisno o odgovoru na ovo pitanje, fokusirajte vaš rad na daljnjem razvoju pobjedničke linije proizvoda.
 • Koji nam je ROI? Povrat investicije, prosječno vrijeme na stranicama, prosječna veličina narudžbe po plaćenom pretraživanju i cijena po konverziji – ove rezultate morate dobiti najmanje jednom mjesečno, dok će osoba zadužena za kampanju s njima baratati barem jednom tjedno.
 • Koja nam je prosječna click-through rata i kako da je unaprijedimo? Ovo je jedan od najvažnijih mjerila; što vam je viši CTR, to će vam biti bolja isplativost kampanje.
 • Pokrivamo li tri glavna pretraživača? Google je car, ali i Bing te Yahoo donose određeni dio prometa. Uostalom, nema niti jedan razlog zašto ne bi ste vrtjeli PPC kampanju na tri tražilice.
 • Koji nam je udio impresija? Izvještaj o impresijama po kampanji je vrlo bitan, iz njega možete vidjeti koliko i zašto gubite korisnike, te u konačnici i sredstva.

 • Jesmo li pokušali contextual kampanju? Uspijevate li sa PPC kampanjom pokušajte s testnim kampanjama u Google content networku. Rezultati bi vas mogli ugodno iznenaditi.
 • Jesmo li postavili dostižne mjesečne ciljeve? Raspravite to s vašim voditeljem PPC kampanje. Definirajte dostižne ciljeve za nekoliko mjeseci unaprijed. Ideja je da budu ostvarivi, nemojte gledati best case scenarij.
Rating 4.00 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

1 Trackbacks za ovaj tekst

 1. Vizualno oglašavanje povećava promet na pretraživačima | eBizMags Says:

  [...] Također, povećan je broj jedinstvenih posjetitelja pristiglih preko pretraživača za 2.5 posto te je istovremeno smanjena cijena klika za 11.22 posto u PPC kampanji. [...]

Vas Komentar