RSS

PPC kampanja: korištenje dinamički kreiranih oglasa

Thu, Jul 15, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

PPC kampanja: korištenje dinamički kreiranih oglasa

Kad je u pitanju pay-per-click reklamna kampanja, najvažniji alati su: ciljane ključne riječi i odredišne stranice. Ukoliko si date truda i pratite kretanje vaših posjetitelja, bit ćete u mogućnosti olakšati pretragu automatski im nudeći ključne riječi.

Prepoznajte ciljane ključne riječi

Nudimo vam nekoliko praktičnih savjeta koji će vam pomoći otkriti ključne fraze koje potrošači upisuju u pretraživačko polje te kako da tu spoznaju iskoristite u vlastitu korist.

 • Oformite zasebne kampanje za različite vrste proizvoda. Oglasi unutar grupe moraju biti vezani uz same proizvode.
 • Iskoristite funkciju tražilice na vašoj ecommerce stranici. Programirajte pretraživanje tako da se dinamički generiraju rezultati pay-per-click riječi.

Koristite Dynamic Keyword Insertion

Dinamički umetanje ključnih riječi vam omogućava da ubacite točnu ili približno točnu riječ za pay-per-click upit. Tražilice uspoređuju upite korisnika s najbližom ključnom riječi na vašem popisu. A ključna riječ naposljetku vodi posjetitelja na vaš oglas, što nam je i cilj . Dakle, elementi koji će povećati prodaju putem pay-per-click oglasa su:

 • Više pozornosti = veći broj klikova
 • Veći postotak klikova = veća kvaliteta
 • Veća kvaliteta = jeftiniji klikovi
 • Jeftiniji klikovi = više klikova u sklopu zadanog proračuna, što opet vodi do bolje prodaje.

Ipak, budite oprezni. Bitno je održati kvalitetu neovisno o povećanom broju klikova. Držite na oku oglase sa dinamičnim umetanjem ključnih riječi kako biste bili sigurni da su namijenjeni pravim korisnicima.

Često se govori o relevantnim rezultatima tražilice, a ocjena kvalitete se svodi na samo to. Isprobajte gore navedenu strategiju i uočit ćete napredak u vašim PPC oglasima.

Uvijek budite sigurni da ste poslali korisnika na odgovarajuću lokaciju unutar stranice. Zapamtite, vaša početna stranica obično to- nije.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

3 Trackbacks za ovaj tekst

 1. Pay-Per-Click: Bid Management strategije 1. dio | eBizMags Says:

  [...] U pay-per-click svijetu gdje se čini da Quality Score definira performanse vaše kampanje postoji jedna provjerena metoda poboljšanja performansi. Radi se o ongoing bid managementu. [...]

 2. Pay-per-click kampanja: šest početničkih grešaka | eBizMags Says:

  [...] u PPC kampanji. Savjetujemo va da proučite ovu listu, i da je imate na umu kod kreiranja nove PPC kampanje, jer će vam donijeti značajne [...]

 3. PPC kampanja: što trebate znati | eBizMags Says:

  [...] Donosimo vam popis pitanja koje trebate postaviti osobi koja vodi vašu PPC kampanju. [...]

Vas Komentar