RSS

Poruka online kampanje je njen sadržaj sveden na razinu bitnog

Mon, Mar 22, 2010

eMarketing, ePoslovanje, eTrziste

Poruka online kampanje je njen sadržaj sveden na razinu bitnog

Poruku koju šaljete u online kampanji nemoguće je generalizirati jer ovisi o mnogobrojnim raznovrsnim parametrima, kao što su vrsta posla kojim se bavite vi i vaši kupci, sadržaj vaše ponude, situacija na tržištu, aktivnosti konkurencije, značajke vaše ciljne skupine itd. Poruka online kampanje je njen sadržaj sveden na razinu bitnog, lišen multimedije, dugačkih opisa i okolišanja. Poruka vaše online kampanje mora predstavljati njenu bit svedenu na jednostavnu, odmah razumljivu, poticajnu misao o prednostima koje kupcima donosi vaš proizvod ili usluga.

Istraživanja ukazuju da poruka mora biti kratka, najviše dvije rečenice, a poželjno je da bude u jednoj rečenici, pet do osam riječi. Brusite, tešite i optimizirajte poruku ako treba danima, dok ne dobijete lako razumljivu rečenicu jer to će biti noseća informacija online oglasa koji je ishodište vaše (online) kampanje. Poruka kao glavna misao vašeg oglasa mora biti dovoljno intrigantna da privuče pozornost i poticajna da motivira korisnika za klik na oglas.

Vaš oglas mora biti nedvosmislen kako bi vaša ciljna skupina odmah shvatila što nudite. Recite odmah što imate za reći jer su vaši potencijalni kupci u stalnoj utrci s vremenom kojeg nikad dovoljno i sigurno neće kliknuti na nejasan, nedorečen oglas iz puke znatiželje, da bi doznali “o čemu je tu riječ”. Dakle, sastavljanju poruke morate posvetiti maksimalnu pozornost jer o poruci oglasa uvelike ovisi broj posjetitelja koji će na njega kliknuti.

-

Poruka je umjetnost

Dakako, kreiranje kvalitetne reklamne poruke je sve samo ne trivijalan zadatak. To je svojevrsna umjetnost za koju su specijalizirani marketinški stručnjaci za kreativno pisanje (copywriteri). Ako želite igrati na sigurno, u budžet vaše online kampanje uračunajte trošak specijalizirane marketinške agencije kojoj prepustite sastavljanje reklamne poruke.

-

Komunicirajte pogodnosti

Dobra reklamna poruka online kampanje komunicira pogodnosti koje kupcu donosi vaša ponuda. Kupci se najčešće pitaju:

  • koje prednosti mi donosi ova poslovna ponuda?
  • štedi li ona moje vrijeme i novac?
  • olakšava li moj posao?
  • omogućuje li mi da budem konkurentniji itd.

-

Ako poruka sadržana u oglasu kojim počinjete vašu online kampanju daje odgovor na ta pitanja, gotovo sigurno ste napravili dobar posao.

bitno

Vezane tekstove i korisne preporuke za formuliranje poticajne, jasne poruke online kampanje pročitajte :

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

2 Trackbacks za ovaj tekst

  1. e-kampanje: Metoda koncentriranog marketinga | eBizMags Says:

    [...] postavite vaš oglas na neki drugi medij. Praćenjem reakcije korisnika utvrdili ste da im je vaša marketinška poruka nerazumljiva? Promijenite ju ili prilagodite, i to odmah. Pokušajte to izvesti kod promotivne [...]

  2. Sto čini web stranice uspješnim? | eBizMags Says:

    [...] kvaliteti stranica. Čist i uredan dizajn i sofisticiranost ovdje uvelike pomažu, kao i kvalitetan sadržaj. Davno su prošla vremena kada ste sami mogli napraviti web u kućnoj radinosti: to danas drži [...]

Vas Komentar