RSS

Pay-Per-Click Bid Management strategija

Tue, Mar 22, 2011

ePoslovanje, eSavjeti, eTrziste

Pay-Per-Click Bid Management strategija

Filozofija iza bid (ponude) managementa je oduvijek bila postići optimalne performanse za svaki korišteni keyword. Kada znamo utjecaj keyworda lakše je odrediti sljedeće korake u cilju poboljšanja sveukupnih performansi pay-per-click kampanje.
Polazna točka analize jest pregled i sortiranje podataka od aktualnog mjeseca kampanje. Nakon što smo prikupili podatke, sortirat ćemo ih po tri glavna kriterija: cijena po konverziji, cijena po kliku i broj klikova.
Prvi kriterij odnosi se na keyworde koji su doveli do konverzije, i sortira se po cijeni konverzije, od najviše do najniže.
Drugi kriterij je za keyworde koji imaju klikove, ali niti jedni konverziju. Tu ćemo također sortirati po cijeni, od najskupljeg do najjeftinijeg.
Zadnja grupa namijenjena je keywordima koji nisu imali klikove, a sortirat ćemo ih po redoslijedu pojavljivanja.
U praksi to izgleda ovako:

Sortirajte keyworde

 • za prvu grupu, s keywordima koji su doveli do konverzije, usporedite cijenu po konverziji s optimalnom cijenom konverzije koju želite postići. Modificirajte ponudu da promijenite poziciju ukoliko je cijena konverzije po keywordu previsoka.
 • Za keyworde koji su imali klikove, ali malo konverzija, pokušajte unaprijediti landing page. Očito je da je keyword privukao korisnika dovoljno da klikne na vašu reklamu, no ili nije pronašao što je želio, ili landing page ne odgovara očekivanjima od reklame. Provjerite landing page, mora biti jasan i intuitivan, posebice u dijelu koji zove korisnika na neku akciju.
 • Keywordi koji uopće nisu donijeli klikove – njih je aktivno korisnik tražio, ali vaša reklama ga nije privukla. Preinačite reklamu u više verzija, i napravite A/B test da vidite koja donosi bolje rezultate.

Koristite alate

Za optimizaciju bid managementa postoje brojni alati poput portfolio baziranog SearchForcea, koji nudi sasvim drugačiji pristup. Preporučamo da ga isprobate. Možete implementirati strategiju po želji na bilo koju grupu keyworda po vašem odabiru, čak i kroz više search enginea. To vam omogućava da koristite drugačije strategije ponuda na druge podgrupe keyworda. Primerice, brand name keywordi mogu biti i dalje pozicionirani na prvom mjestu, dok će oni općenitiji biti zadržani maksimalnim iznosom cijene po konverziji. Možete definirati i da bilo koji keyword bez konverzije na kojeg ste potrošili određeni iznos novaca bude s manjom ponudom ili pauziran. Softver će odlučiti kako pozicionirati ponudu i keyword da se zadrži definirani kriterij. To će vam omogućiti da više pažnje posvetite strategiji na višem nivou, jer ćete biti oslobođeni testiranja ponuda i pozicioniranja keyworda da bi ste postigli željeni cilj.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

3 Trackbacks za ovaj tekst

 1. Affiliate program | eBizMags Says:

  [...] je zasigurno jeftinija metoda oglašavanja od pay-per-click, jer plaćate samo kad zaista i ostvarite korist. Ali opet morate platiti dovoljno da uopće [...]

 2. Iskustva kupaca | eBizMags Says:

  [...] atraktivan i jeftiniji oblik bilo bi oglašavanja u lokalnim pay-per-click oglasima, pojavljivali bi se samo u lokalnom području kad bi se kliknulo na ključnu riječ. Neke [...]

 3. PPC kampanja: korištenje dinamički kreiranih oglasa | eBizMags Says:

  [...] umetanje ključnih riječi vam omogućava da ubacite točnu ili približno točnu riječ za pay-per-click upit. Tražilice uspoređuju upite korisnika s najbližom ključnom riječi na vašem popisu. A [...]

Vas Komentar