RSS

Opstati će najspremniji, a ne najsnažniji!

Mon, Mar 2, 2009

ePoslovanje, eSavjeti, eTrziste

Opstati će najspremniji, a ne najsnažniji!

Nedostatak fleksibilnosti smatramo najvećim problemom današnjeg poslovnog svijeta jer u načelu, da su tvrtke dovoljno fleksibilne, mogle bi riješiti sve svoje probleme kao što su: brz i djelotvoran razvoj novih proizvoda i usluga, iskorištavanje talenata uposlenika na optimalan način s ciljem maksimalne produktivnosti, a njihove strategije uvijek bi pružale najbolje usmjerenje za budućnost. U osnovi, fleksibilnost je ključ profitabilnosti, dugovječnosti i uspjeha svake tvrtke.

U srži koncepta fleksibilnosti sadržana je ideja promjenjivosti. Tvrtke su stalno izložene pritisku. Kao što je drevni grčki filozof Heraklit rekao: “Samo je promjena nepromjenjiva.” Čak danas, promjena je jedina konstanta među svim pritiscima kojima su tvrtke izložene. Promjene se događaju u cijelom današnjem poslovnom sektoru. Poslovanje, baš kao i ljudski i tehnološki čimbenici svi su sadržani u fundamentima globalizacije i e-poslovanja koji povećavaju brzinu promjena. Globalizacija vodi k snažnoj konkurenciji, koja zauzvrat vodi ka kraćem životnom vijeku proizvoda i smanjenju cijena, dok tvrtke pokušavaju steći prednost pred konkurencijom. Tvrtke koje nisu u stanju svoj poslovni model brzo razvijati, ubrzo će otkriti da se sučeljavaju s nestankom.

Osim toga, zahtjevi potrošača mijenjaju se sve bržim tempom. Obilje dostupnih informacija, konkurentnih ponuda na svjetskom tržištu, baš kao i novootkrivene dobrobiti produktivnosti navode potrošače da traže više od svojih dobavljača po nižim cijenama, snižavajući tako drastično marže. Kao odgovor na takvu pojačanu potražnju, tvrtke moraju poboljšati svoju ponudu, što zauzvrat ponovno povećava zahtjeve potrošača, obvezu da se pruži konkurentnost, i globalnu konkurenciju.

Nadalje, potrošači sve više traže pristup informacijama i proizvodima na što praktičniji način. Web stranice, koje su se nekoć smatrale neobičnom nadopunom poslovanja, sada se smatraju nužnošću. E-pošta je faks uređaj učinila bespotrebnim. Novosti u razvoju elektronske industrije i automatizacije najvjerojatnije će urede koji se temelje na papirnatim dokumentima pretvoriti u povijest. Ti tehnološki čimbenici stvaraju dodatni pritisak na tvrtke da donose inovacije. Ako nisu inovativne, potrošači će naći druge tvrtke koje će im pružiti kvalitetnije proizvode po boljoj cijeni.

-

Lekcija koju možemo naučiti iz prirode

Kao što je to Charles Darwin objasnio u svojoj knjizi Porijeklo vrsta, jest da agilnost podrazumijeva prilagodljivost, ili dostatnu spremnost za opstanak kad smo sučeljeni s promjenom. Zapravo, Darwin je rekao da će najspremnije vrste opstati, a ne one najsnažnije. I zato, vrijedi vjerovati da je promjena pozitivna sila u poslovnom svijetu, budući da reakcije na promjenu te iskorištavanje promjene kako bi tvrtka postala konkurentnija predstavljaju tajnu neprekidnog uspjeha.

Tvrtke često vjeruju da su poslovanje i tehnologija dva različita svijeta, koji govore različitim jezicima i imaju različite prioritete. No, to ne može biti dalje od istine. Tehnologija je zapravo poslovni resurs baš kao bilo koji drugi resurs koji tvrtka može koristiti za ostvarenje vlastitih ciljeva.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

Zlatan Žmirak - ukupno napisanih 3 tekstova na eBizMags.

Zlatan Žmirak je nakon karijere profesionalnog sportaša diplomirao fiziku, te je ubrzo nakon toga i magistrirao informatički management na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno pohađa MBA program na IEDC Bled. Objavio je nekoliko znanstvenih članaka na temu IT Governance-a i koautor je na knjizi o poslovnoj inteligenciji. Sve više ga zaokuplja problematika uspostave strategije upravljanja korporativnom informatikom kao sredstava ostvarivanja sveukupne strategije tvrtke. Trenutno je zaposlen u informatičkoj tvrtci KING ICT kao Key Account Manager na zadacima pomoći klijentima u unaprijeđenju i transformaciji poslovanja u odabiru i implementaciji odgovarajućih ICT tehnologija i usluga. Kako su njegovi klijenti gotovo najveći poslovni subjekti u Hrvatskoj tako ima dobar uvid kako organizacije postaju sve ovisnije o IT-u, a sve u cilju ostvarivanja poslovnih rezultata i zadovoljavanja svojih svakodnevnih potreba.

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

1 Trackbacks za ovaj tekst

  1. Porterovih pet sila – model industrijske analize | eBizMags Says:

    [...] brojne ekonomske studije su potvrdile da različite industrije mogu imati različite stope profitabilnosti, dio te razlike je objašnjen strukturom [...]

Vas Komentar