RSS

Opisi proizvoda prodaju robu 1.dio

Wed, Sep 8, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Opisi proizvoda prodaju robu 1.dio

eCommerce stranice, kada pogledamo u suštinu, su virtualni prodavač u najboljem slučaju ili tek spora, neintuitivna elektronska mašina za prodaju u najgorem. Online dućani su kreirani i izrađeni da prodaju proizvode uz minimum osobnog kontakta s kupcima.

Upravo zbog toga dobro napisani opisi proizvoda mogu imati velikog utjecaja na prodaju…

Bezkontaktna prodaja nudi bolju efikasnost

Dio razloga zašto je eCommerce toliko uspješan jest upravo minimaliziranje ljudskih kontakata. Iako je to na prvi pogled često limitirajući faktor, online kupovina omogućava kupcima biranje proizvoda bez upletanja i dosađivanja često neinformiranog prodavača, dok s druge strane omogućava trgovcima prodaju tisuća proizvoda bez skupog ljudstva, i trošenja vremena na beskonačna pitanja i odgovore.

Dodatan bonus jest 24 satno radno vrijeme online trgovina. Pokvari li vam se računalni miš u 22 sata primjerice, ne možete kupiti novi u klasičnoj trgovini jer ona ne radi. Istina jest, da ćete kupnjom u online dućanu čekati 24 sata na dostavu, no i to vam može biti ušteda vremena.

Odete li kupiti miš u klasičnu trgovinu potrošit ćete vrijeme na put i parkiranje. Ne znate li točno koji model želite (velika većina slučajeva) trgovac će vas obasipati ponudama, i to prvo s modelima s cijenom od 700 kuna, preko gamerskih, bežičnih, laserskih, LED, klasičnih optičkih miševa, kompleta s tipkovnicom i slično. Uz to će vam pokušati uvaliti i sasvim drugu robu, poput recimo USB sticka na popustu ili DVD filmova na akciji.

Online dućani osobne kontakte svode na FAQ stranice s često postavljanim pitanjima. Precizno, pregledno i sažeto – to donosi novac i štedi vrijeme i kupaca i trgovaca.
Zbog svega navedenog, posebice izostanka osobnog kontakta koji omogućava kupcu da pita prodavača, upravo su opisi proizvoda jedan od ključnih stvari za uspješnu prodaju.

Opisi proizvoda u bezkontaktnoj prodaji

Objasnit ćemo vam tri načela pisanja kvalitetnih opisa proizvoda koji će pridonijeti prodaji istih, čak i bez osobnog kontakta.

  • 1. Upoznajte svoje korisnike, zamislite tko sluša i tko priča. Prije nego krenete s pisanjem opisa, morate znati profil kupaca. Tekst će biti potpuno različit za isti proizvod ukoliko primjerice prodajete laptop domaćicama ili dobrim poznavateljima računala. Prodajete li gadgete, znajte da će na vaše stranice zalaziti prvenstveno osobe koje ih vole, i vrlo dobro poznaju. Zapravo je najbolje zamisliti vašu najbolju mušteriju kada pišete tekst.

Rating 4.33 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

1 Trackbacks za ovaj tekst

  1. Slab promet? Unaprijedite sadržaj 1. dio | eBizMags Says:

    [...] trgovci imaju mnogo stranica za popuniti. Home i landing stranice, kategorije, opisi proizvoda, članci, recenzije, poruke tijekom trgovanja itd. U ovom članku ćemo opisati pet pravila za [...]

Vas Komentar