RSS

Online marketinške aktivnosti ovise o kreativnosti

Thu, Nov 27, 2008

eMarketing, eSavjeti

Online marketinške aktivnosti ovise o kreativnosti

Marketinško planiranje online promotivnih aktivnosti čini se kao jednostavan i nezahtjevan posao, no zapravo iziskuje vrijeme, a potom vaše kreativne potencijale, koncentraciju i staloženo, racionalno razmišljanje. Svi online poslovi, bez obzira je li riječ o velikoj kompaniji, maloj tvrtki ili privatnom blogeru, trebaju online promociju. Unatoč tome, često mnogi odustanu od internetskog marketinga kada uvide kolikim minucioznim detaljima zapravo obiluje proces marketinškog planiranja.

Pomno i detaljno razrađen plan online promotivnih aktivnosti pomoći će vam da povećate doseg i broj posjeta na vašem siteu te promovirate vašu online robnu marku – to je jasno svakome tko se upustio u bilo kakav internetski posao. Kao i u bilo kojem drugom području ljudske poslovne djelatnosti, efikasan marketing je moćni zamašnjak koji pokreće poslovne procese i potiče interes korisnika za vašim proizvodima i uslugama. Stoga je u suvremenom poslovanju marketing integriran u sve poslovne procese, od osmišljavanja i koncipiranja proizvoda ili usluge, preko promoviranja i kreiranja robne marke pa do oglašavanja i aktivnosti usmjerenih na povećanje prodaje.

Da bi marketinške aktivnosti koje poduzimate polučile konkretan efekt, trebale bi izvirati iz izboja kreativne energije i koncentriranoga fokusa. Drugim riječima, ne treba neprestano lutati među raznovrsnim mentalno-marketinškim naporima. Umjesto toga, marketinške aktivnosti moraju biti jasno usmjerene, konzistentno provođene i, što je najvažnije, treba biti uporan i ne odustajati od zacrtanog plana ako on odmah ne poluči konkretne, mjerljive rezultate.

Marketinške aktivnosti često ne daju odmah vidljive rezultate, već počinju pokazivati efekte ako ih se provodi kontinuirano kroz dulji vremenski period, osobito ako prethodno prije toga niste ništa radili na marketingu. Drugim riječima, da biste osvojili tržište na prepad potrebno je kreirati marketinški blitzkrieg – taktiku brzog marketinškog djelovanja “na prepad”, s jasno definiranom taktikom i ciljanim promotivnim aktivnostima.

-

Čak i mala poduzeća ili pojedinci koji samostalno vode internetski posao mogu provoditi učinkoviti marketing. Jedina razlika između pojedinca i velike organizacije je u opsegu marketinških aktivnosti i budžetu, no pojedinac često u kreiranju marketinških aktivnosti može biti jednako kreativan kao i velika tvrtka. Razlog tome je jednostavna: kreativnost je osobina ljudskog bića, a ne nešto što bi bilo svojstveno poslovnom entitetu. Dakako, velike tvrtke mogu si priuštiti angažiranje većeg broja kreativaca, to je sasvim jasno.

Poanta koju želimo istaknuti je sljedeća: ako u sebi imate određeni kreativni impuls, a pretpostavka je da imate ako ste već osmislili posao na Internetu, tada maksimalno zagrabite u taj nepresušni izvor kreativnosti i iskoristite dar koji imate kako biste učinkovito promovirali svoj posao.

Rating 3.57 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

2 Trackbacks za ovaj tekst

  1. Teorija Toka funkcionira i u marketingu | eBizMags Says:

    [...] i od iznimne je važnosti u marketingu jer se to područje ljudske djelatnosti uvelike oslanja na ljudsku kreativnost i zahtijeva maksimalnu koncentraciju i usmjerenost na rješavanje [...]

  2. Temeljni koraci pri kreiranju online kampanje | eBizMags Says:

    [...] uspješna online kampanja počinje kreativnom idejom. No, ideju ne treba čuvati u glavi, već zapisati i detaljno razraditi, definirajući sve važne [...]

Vas Komentar