RSS

Online kupnja s odgodom plaćanja

Sat, Jun 28, 2008

ePoslovanje

Online kupnja s odgodom plaćanja

Koliko puta ste se našli pod utjecajem novinskih napisa o zlouporabama i krađi brojeva kreditnih kartica, ili eventualnih vlastitih negativnih iskustava, te u posljednji čas odustali od kupnje omiljene knjige ili filma putem Interneta? Niste li tada pomislili da mora postojati bolji način online naplate od rizičnog upisivanja broja kreditne kartice?
Odsad to postaje moguće zahvaljujući novom, inovativnom sustavu Bill Me Later tvrtke I4 Commerce koji omogućuje online naplatu bez terećenja vaše kreditne kartice. Poslovna logika temelji se na ideji da tvrtka I4 Commerce nastupa kao posrednik u transakciji između kupca i online trgovca. Korisnik prilikom kupnje odabire Bill Me Later kao način plaćanja, jednostavno potvrdi iznos i time je za njega kupnja završena – bez upisivanja broja kreditne kartice i rizika od eventualne zlouporabe.

“Nezavisna istraživanja pokazala su da bi od ukupnog broja korisnika koji za plaćanje koriste Bill Me Later sustav njih pola odustalo od kupnje ako bi morali plaćati kreditnom karticom”, Vince Talbert, podpredsjednik marketinga I4 Commercea

I4 Commerce odmah potom trgovcu uplaćuje trošak koji je korisnik učinio, a korisniku unutar tjedan dana na kućnu adresu šalje račun s odgodom plaćanja do 30 dana, bez provizije. Moguća je i otplata kroz dulji vremenski period, uz minimalni iznos mjesečnog obroka i kamatu na neotplaćena sredstva. Korisnicima koji putem Bill Me Later sustava kupuju u nekoliko različitih web trgovina svi troškovi bit će iskazani na jednom računu, čime se pojednostavljuje papirologija i praćenje troškova.

Premda je teško za povjerovati, sustav Bill Me Later korisnicima ne postavlja mjesečni limit potrošnje poput kartičarskih kuća. Osim pogodnosti za korisnike, sustav Bill Me Later trgovcima koji ga odluče implementirati donosi u prosjeku 30 – 40 posto manju proviziju na transakcije, ovisno o ostvarenom prometu, u odnosu na Visu i Mastercard.
“Bill Me Later sustav temelji se na ideji instant-kreditiranja i kupcima daje moć trenutne online kupnje. Kupci zbog toga troše više i kupuju jednostavnije, bez straha od zlouporabe kreditne kartice. Trgovcima koji implementiraju Bill Me Later sustav povećava se prosječni iznos transakcije za 50 -75 posto, uz 46 posto veći povrat kupaca u prvih 90 dana”, izjavio je za eBizMag podpredsjednik marketinga I4 Commercea Vince Talbert.
Ipak, korisnici željni trošenja iznad svojih mogućnosti nemaju razloga za veselje. Premda I4 Commerce u potpunosti preuzima rizik naplate, tvrtka prije prve kupnje detaljno provjerava vaše imovinsko stanje i kreditnu sposobnost. Ne treba smetnuti s uma niti to da je u Americi naplata potraživanja precizno zakonski regulirana te da postoje tvrtke koje vrlo efikasno utjeravaju nenaplaćena potraživanja jer imaju zakonska ovlaštenja prisilno vam zaplijeniti pokretnu i nepokretnu imovinu.
Bill Me Later bi mogao biti pravi odgovor na problem sigurnosti online trgovine. Svakako bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se takav sustav naplate primjenio u Hrvatskoj gdje mnogi “zaborave” platiti svoje račune.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar