RSS

Moderno poslovanje je e-poslovanje!

Mon, Apr 19, 2010

ePoslovanje, eTrziste

Moderno poslovanje je e-poslovanje!

Kada korisnici prihvate on-line poslovanje kao jednostavniji i pogodniji način rada, i vaša tvrtka uštedjet će na vremenu i novcu. Budući da sve zajedno pogoduje efikasnijem i transparentnijem radu, manja je vjerojatnost da ćete izgubiti klijenta ukoliko se u vašem segmentu poslovanja pojavi konkurent. Nakon što ste stekli klijentovo povjerenje i nakon što je upoznao vaš način poslovanja, male su šanse da će riskirati sve pogodnosti koje mu pružate prelaskom u tvrtku koju ne poznaje.

-

Bankarska Taktika

Donedavno su mnoge strane banke naplaćivale usluge on-line bankinga, a danas ih nude besplatno. Došli su do zaključka da nakon što klijent upozna rad njihovog on-line bankarskog sustava, malo je vjerojatno da će prebaciti svoj račun u drugu financijsku instituciju. Možda i naši bankari to uskoro shvate. Mada, problematika i ne mora biti toliko u shvaćanju bankara koliko u činjenici da je naše tržište (čitajmo: stanovništvo) još uvijek vrlo oprezno spram modernih tehnologija i metodologija. Da li je uzrok navedenom u needuciranosti ili (ne)opravdanom strahu, ostavit ćemo za neki drugi članak.

-

Primjer: Aukcije / nadmetanja

Spomena vrijedna usluga koja je dostupna putem interneta, a implementira ju sve veći broj tvrtki jesu nadmetanja / aukcije. Umjesto klasičnog slanja ponuda, koristi se elektroničko nadmetanje. Prednost ovakvog nadmetanja za tvrtku višestruka je – ponude dolaze u pročišćenom, ispravnom obliku, bez mogućnosti pogrešaka, manje je utrošenog radnog vremena i smanjeni su ostali troškovi vezani uz tiskanje materijala, distribucije i sl.

Korisnicima, koji sudjeluju na licitacijama, pogoduje što su im sve informacije vezane za natječaj dostupne 24 sata, 7 dana u tjednu. Svoje ponude mogu slati i kad nisu na radnom mjestu. Učestalost pogrešaka smanjena je jer ih sustav nakon logiranja prepoznaje i ne prihvaća nepravilno ispunjenu formu. Nadalje, nema nepredviđenih troškova niti dugotrajnih čekanja potvrde da je ponuda uručena. Znatno jednostavnije i brže u odnosu na klasično poslovanje gdje klijent osobno predaje zahtjev, vraća se kući i čeka odgovor poslan poštom.

-

Iskoristivost

Bez obzira što instalacija i održavanje ovakvih programa košta i nekoliko desetaka tisuća kn, isplativi su obzirom na njihovu učinkovitost, smanjenje broja pogrešaka pri radu, uštedu sati ljudskog rada i smanjenje mnogih troškova. Kupci, također, preferiraju dobavljače i pružatelje usluga koji temelje svoje poslovanje na on-line pristupu. On-line, korisnici mogu ne samo kupovati već i mijenjati svoje postavke, sudjelovati na virtualnim konferencijama i sastancima, pristupati i downloadirati raznorazne aplikacije i sl. Dostupnost željenim informacijama putem interneta, ne samo da štedi vrijeme vašim korisnicima, već štedi vrijeme i vama samima.

-

e-poslovanje

U budućnosti možemo očekivati sve veći porast on-line usluga, posebno kod srednjih i velikih poduzeća koja imaju sredstva za investiranje u njihov razvoj. Korisnicima postepeno raste povjerenje u ovakav način ne samo kupoprodaje robe i usluga već i poslovanja u cjelosti.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

2 Trackbacks za ovaj tekst

  1. IC Daily – Equity Summary – 22.04.2010. | eBizMags Says:

    [...] tri mjeseca ove godine zaključno s 31. ožujkom za Petrokemiju d.d. i Grupu Petrokemija. Rezultate poslovanja isti će dan razmatrati i Nadzorni odbor na svojoj sjednici, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi. [...]

  2. IC Daily – Equity Summary – 23.04.2010. | eBizMags Says:

    [...] tri mjeseca ove godine zaključno s 31. ožujkom za Petrokemiju d.d. i Grupu Petrokemija. Rezultate poslovanja isti će dan razmatrati i Nadzorni odbor na svojoj sjednici, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi. [...]

Vas Komentar