RSS

Oglašavanje na tražilicama

Mon, Oct 18, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Oglašavanje na tražilicama

Uložili ste u SEO, rezultati se vide – vaše rangiranje na tražilicama je svakim danom sve bolje. Ipak, to je proces koji traje, a ima i ograničen domet. Vi želite još više kupaca? Vrijeme je za oglašavanje…
Dobro pozicioniranje na tražilicama je vrlo bitno. Kvalitetna SEO optimizacija traži resurse, ali i vrijeme za postizanje rezultata – nerijetko i šest mjeseci, a greške u procesu se plaćaju s još više vremena i novaca. Kako privući nove korisnike, nakon (ili usporedno) uspješne SEO optimizacije?

Besplatnih načina oglašavanja nema, osim ukoliko računate na koji viralni post na forumima, gdje riskirate brisanje postova i zabranu, uz ograničene domete. Dakle, vama je potrebno oglašavanje, a jedan od boljih načina da utrošite sredstva jest oglašavanje na tražilicama.

Praksa je pokazala, da oglašavanje postiže najbolje rezultate fokusirate li se na brand name vaše tvrtke ili proizvoda, a nije loše niti zakupiti određene ključne riječi. Naime, za često upotrebljavane i tražene ključne riječi niti najbolji SEO vam ne može jamčiti pojavljivanje na prvoj stranici pretraživača.

Ipak, pripazite, lako je potrošiti previše.

Odredite cilj

Prije bilo kojeg konkretnog poteza, odlučite što želite oglašavati. Je li to naziv vaše tvrtke? Ili naziv određenog proizvoda? Želite li povećati svijest korisnika o vašoj robnoj marci (brand awareness)? Tek nakon što definirate točan cilj krenite u razmatranje ponuda.

Skroman početak

Nije najbolja taktika krenuti punom snagom na Google, Bing i Yahoo (poredak popularnosti), preporučamo zakup jeftinijih oglasa. Izbjegavajte nadmetanje sa svjetski poznatim brandovima; teško da ćete istisnuti jedan Sony ili Microsoft s prvih mjesta plaćenih oglasa, a ako i to uspijete na kraći vremenski period isplativost takve (skupe) kampanje je više nego upitna. Vrlo je vjerojatno da će poznati brandovi, kad uoče vaše oglase na prvim mjestima, jednostavno dati više novaca i ponovno vas istisnuti.
Skromnost je vrlina: kupujete li broj klikova, ne krećite odmah s velikim brojevima.

Provjerite koje su ključne riječi jeftinije, krenite s njima i pratite rezultate.

Na taj način nećete dospjeti na prvu poziciju, ali će vaš site biti bolje pozicioniran. U većini slučajeva bit ćete na prvoj stranici s rezultatima pretrage (jer se ne radi o jakoj ključnoj riječi) i tako prikupiti poglede korisnika. Redovito pojavljivanje naziva vaše robne marke (ili oglasa) u rezultatima pretrage povećat će svijest korisnika i podsvjesno im ugraditi naziv vaše robne marke koja će im nakon određenog vremena postati prepoznatljiva. A to je put koji jamči bolje rezultate poslovanja.

Rating 3.67 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar