RSS

O vašoj kompaniji ni traga na Internetu? Blog može pomoći…

Tue, Nov 17, 2009

eMarketing, ePoslovanje

O vašoj kompaniji ni traga na Internetu? Blog može pomoći…

Pratite li sve što se piše o vašoj tvrtci? Postoji bezbroj razloga zašto to činiti, najvažniji je taj da saznate kako ljudi doživljavaju vašu tvrtku. Možda uvidite da vas nitko uopće ni ne spominje, ili naletite na negativne konotacije, ili čak na pozitivne komentare. Ako se o vama nigdje ne govori, blog vam može pomoći da to promijenite. Isto tako ako se o vašem poslovanju govori loše, blog vam može uvelike pomoći da promijenite sliku vaše tvrtke.

Usput, dok pratite komentare vezane uz vaš posao, zasigurno ćete naletjeti i na komentare vezane za vašu konkurenciju. Promatrajući industrijske trendove mogli biste pronaći nove načine za promociju koje su drugi previdjeli.

-

Odabir blog platforme

Izabrati blog platformu nije jednostavno obzirom na veliku ponudu. No, mi ćemo bezobrazno pojednostaviti; Ako će vaš blog biti samostalan i odvojen od vaše službene web stranice Typepad.com je prilično dobro rješenje. Ako ga pak želite uvrstiti u službeni site preporučamo WordPress.

Ako blog služi u svrhu marketinga, vrlo je bitno privući tražilice. Postoje različiti načini kako to postići, uključujući podvođenje na blog direktorije i sl. Pročitajte naše tekstove vezane uz navedenu tematiku.

-

Utjecaj na vaše poslovanje

Razvoj plana za poboljšanje posjećenosti je područje na koje blogeri uglavnom ne ulažu previše truda. Makar, kad koristite blog u svrhu marketinga, ključno je znati u kojoj mjeri je utjecao na vaše poslovanje. Kao i kod klasičnog websitea bitno je mjeriti posjećenost i otvaranje stranica. Stoga, izaberite svoje ključne pojmove kako biste uz pomoć blogova olakšali pronalazak vaše tvrtke na internetu. Dobro je znati koje su to riječi koje na tražilicama koriste kupci za pronalazak vaših proizvoda i koje ključne pojmove koristi vaša konkurencija te zbog čega se oni nalaze visoko u rezultatima Tražilica.

Ubacivanjem ključnih riječi u postove na redovnoj bazi pomoći će vam u višem rangiranju kod tražilica, što se opet odražava na cjelokupno pozitivno poslovanje firme koja ima ograničen proračun. Samo nemojte pretjerivati. Čitatelji će odmah prozreti očiti pokušaj usiljene promocije.

-

Ukoliko se odlučite koristiti blogom u poslovne svrhe proučite sve detalje prije nego krenete u akciju. Tada ćete imati više šanse da krajnji rezultat biti pozitivan.

No, nemojte se njime baviti samo zato što ste zaključili kako je Blog dobra stvar. Osmislite njegovu svrhu. Zapitajte se na koji način i kome ćete se obraćati? Tko će pisati tekstove? I na kraju krajeva… jeste li spremni na kritike?

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar