RSS

Google AdWords brodolomi

Mon, Dec 27, 2010

eMarketing, ePoslovanje

Google AdWords brodolomi

Krenuli ste sa Google AdWords kampanjom, no rezultate su slabiji od očekivanja? Ništa neobično, posebice ukoliko nemate mnogo iskustva s takvom vrstom oglašavanja. Pročitajte kako izbjeći Google Adwords brodolome…

Donosimo vam pregled najčešćih AdWords pogrešaka koje rade manje iskusni korisnici. Izbjegnite ih, i uživajte plodove kvalitetne oglašivačke kampanje.

Previše ključnih riječi u Ad grupi

Ad Group je najniži nivo segmentacije Google AdWordsa i u idealnom slučaju bi se trebao koristiti za izražavanje jedne ideje ili teme. Općenito, što je ta ideja izraženija, to bolje. Praksa je pokazala da je Ad Grupa s 50 ili više keyworda prevelika, s izuzetkom grupe s mnogo tipfelera.
Preciznije Ad Grupe potrošit će vam više vremena, ali i donijeti bolji ROI.

Razlikuju se: Search Match i Content Match

Postavljanje jedne kampanje za oboje, je greška. Google omogućava stranicama da odrede gdje će se oglas prikazati. Preporučamo da se kampanje postave ili za Search Match ili za Content Match, a razlog jest što bi oglas koji se pojavljuje kod pretraživanja trebao biti drugačiji od onog uz sadržaj, jer takva su očekivanja korisnika.

Broad Match bez negativnih keyworda

Inicijalne postavke za keyworde u Google su Broad Match. To znači da bilo koja fraza unesena u pretraživač, a koja sadrži vaš keyword, će upaliti vaš oglas, bez obzira je li tema relevantna ili nije. Da b i ste to izbjegli, svakako postavite i negativne keyworde. Prodajete li računala, ne želite da se vaš oglas pojavi svaki puta kad netko istražuje probleme, jamstva i slično.

Želite biti prvi

Česta pogreška novih AdWords korisnika, koji se natječu za prvo mjesto, pretpostavljajući da je to uvijek najbolje. S obzirom na cijenu, pozicije od 2. do 5. mjesta su se pokazale boljom investicijom.

Manjak testiranja

Testiranje je izuzetno bitan element Google AdWords kampanje. Novi oglašivači trebali bi napraviti dvije ili tri reklame za svaku Ad Grupu, i nakon mjesec dana pogledati koja donosi najviše konverzija za uložen novac, i to bi trebao biti trajan proces.

Analize konverzija – radite li ih?

Najveći grijeh u AdWords kampanji jest izostanak alaliza konverzija. Konverzije su vaš cilj, i njihovo praćenje je vrlo bitno iako zahtijeva nešto vremena i truda. No, bez toga nećete razlikovati keywode koji donose konverzije od onih koji donose samo klikove.

Rating 3.40 out of 5
[?]
, ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar