RSS

Način korištenja slika na siteu utječe na rangiranje

Tue, Jun 16, 2009

eMarketing, eSavjeti

Način korištenja slika na siteu utječe na rangiranje

Danas postoji bezbroj načina za privlačenje dodatnog prometa od tražilica prema vašem siteu. Budite svjesni da čak i način korištenja slika na siteu itekako utječe na rang u općim tražilicama. Poseban zlatni rudnik za privlačenje dodatnog prometa predstavlja tražilica slika Google Image Search, na koju ćemo se u ovom članku nakratko osvrnuti. Jedan od vrlo efikasnih načina povećanja prometa prema vašem siteu od tražilica upravo je optimizacija slika koje već koristite. Naime, slike valja optimizirati tako da u tražilici slika imaju što veći ( bolji ) rang, slično poput optimiziranja ključniih riječi za opće tražilice.

Image Search je Google-ova usluga za pretraživanje slika na Internetu putem ključnih riječi i fraza. Mnogi korisnici svakodnevno koriste Image Search da bi pronašli slike u raznim kategorijama, od fotografija poznatih osoba, automobila, namještaja i kuća do shematskih prikaza, dijagrama i scanova raznih dokumenata. Slike koje koristite na siteu osim svoje osnovne namjene – stvaranja vizualnog dojma – mogu vam poslužiti da prema svom siteu privučete veći broj posjeta iz tražilica.

Slično klasičnom pretraživanju, kod pretrage slika korisnik unosi ključni pojam ili frazu za pretragu, a tražilica u rezultatima prikazuje umanjene inačice pronađenih slika. Na vrhu stranice nalaze se slike koje najbolje zadovoljavaju uneseni kriterij pretrage. Kada korisnik klikne na neku sliku, tražilica otvara novu stranicu podijeljenu na dva segmenta. U gornjem manjem dijelu prikazana je umanjena inačica slike s detaljnim informacijama kao što su veličina izvorne slike, veza prema datoteci i vrsta slikovne datoteke te opcijom za preuzimanje slike u izvornoj razlučivosti. U donjem dijelu ekrana otvara se site na kojem se pojavljuje ta slika, što znači da je tražilica “posjetila” site kako bi ga mogla prikazati korisniku.

Kada biste uspjeli tražilicu „natjerati“ da za određene ključne riječi prikaže upravo slike koje vi koristite na svom siteu, tada bi mnogi korisnici, vrlo vjerojatno, i kliknuli baš na te slike ( razlog više; kada bi bile izlistane na samome vrhu rezultata ). Da bi došla do izvornog dokumenta, za svaki takav klik na sliku s vašeg sitea, tražilica bi napravila jedan posjet vašem siteu.

-

Primjera radi; ako deset korisnika dnevno klikne na vašu sliku u Image Search rezultatima pretrage, tražilica će generirati deset dodatnih posjeta. Ako tisuću korisnika dnevno klikne na vašu sliku, tražilica će generirati tisuću dodatnih posjeta prema vašem siteu.

-

Ako vas zanima kako konkretno optimizirati slike za tražilice pročitajte:

1. http://www.ebizmags.com/kako-optimizirati-slike-za-trazilice/

2. http://www.ebizmags.com/kako-optimizirati-slike-za-trazilice-2-dio/

Rating 3.50 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar