RSS

Na specijalistički studij iz ePoslovanja u Srbiju?

Thu, Oct 23, 2008

ePoslovanje, eTrziste

Na specijalistički studij iz ePoslovanja u Srbiju?

Dok su neki hrvatski studiji tek ove godine udahnuli zrak u “borbi” s bolonjskim procesom, srpski Fakultet tehničkih nauka studentima nudi nove, moderne smjerove koji pokrivaju područje ePoslovanja. Dosad su studenti pozitivno reagirali na predavanja na prvim Specijalističkim strukovnim studijama u Srbiji, a o samoj kvaliteti studija mogu se kontaktirati preko Facebook grupe studenata studija e-poslovanja.

Inače, interesantan podatak je to da se na ove studije upisuju i poznati srpski e-stručnjaci kao što je Srđan Janković (www.economy.co.yu), Marko Jeftić (www.gdestinacija.com), Vlastimir Čobrda (www.etarget.rs) i dr. Sigurno utjecaj na navedeno ima i činjenica da su za predavače angažirani renomirani domaći i strani predavači, te predstavnici najvećih srpskih poduzeća koja se bave elektroničkim poslovanjem.

Premda je dosad semestre iz ePoslovanja već odslušalo nekoliko generacija postdiplomaca, od prošle godine na Fakultetu tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu, u sklopu poslijediplomskog studija “IIM/EURO” na Odsjeku za industrijsko inženjerstvo i menadžent počela su predavanja iz novog smjera – E-marketing i Online PR.

E-marketing i Online PR sastoji se iz tri obvezna predmeta (ePoslovanje, Internet marketing i Online PR) te dva izborna, od tri ponuđena (Internet oglašavanje, Odnosi sa medijima na Internetu i Upravljanje poslovnim projektima na Internetu).

Dragan Varagic Studij mogu upisati svi studenti koji su završili tri, četiri ili pet godina osnovnog studija. Nakon što završe ovaj specijalistički strukovni studij, studenti mogu upisati jednu godinu MBA studija na IIM/EURO poslijediplomskoj školi, gdje im se Specijalistički studij računa kao završena druga godina, što znači da im ostaje samo jedna godina do diplome E-business MBA.

Rukovoditelj Specijalističkih strukovnih poslijediplomskih studija iz e-poslovanja Dragan Varagić ističe da je smisao studija omogućiti studentima usvajanje pratkičnih znanja iz područja elektroničkog poslovanja. Varagić ističe da na smjerovima E-marketing i Online PR očekuje podršku marketinških i PR agencija te poduzeća koja imaju potrebu za obučenim stručnjacima za Internet marketing i PR. Studij partnerskim tvrtkama nudi i mogućnost da unutar predavanja studentima plasiraju primjere slučajeva iz vlastite prakse. Više informacija o programu i uvjetima studiranja možete pronaći na siteu Međunarodne poslijediplomske škole za inženjerstvo i menadžment.

Rating 4.25 out of 5
[?]
, , , , , ,

Autor teksta:

Sinisa Begovic - ukupno napisanih 69 tekstova na eBizMags.

Kroz svoju 12 – godišnju menadžersku karijeru konstantno se usavršava i radi na kompleksnim ICT sustavima s usmjerenjem na poslovni, idejni i funkcionalni aspekt. Sudjelovao je u stvaranju velikog broja e-projekata, pa tako i prvog WebShop-a u Hrvatskoj s integriranim kartičnim plaćanjem. 3 godine za redom bio je Predsjednik žirija nacionalnog natječaja Vidi Web Top 100. Kroz svoj radni vijek obnašao je funkcije project managera, direktora marketinga, izvršnog direktora , a na regionalnoj razini voditelja Web & eCommerce odjela najveće tvrtke u JIE Regiji za proizvodnju i distribuciju računala i potrošačke elektronike. Odjel je osmislio i upravljao s nekoliko desetaka poznatih brand portala, te s nekoliko eCommerce sustava koji su ostvarivali višemilijunske promete i uspješno opsluživali tisuće zadovoljnih partnera diljem Regije. 1999. diplomirao novinarstvo, a nekoliko se godina kasnije usavršava na MBA postdiplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, te magistrira na MBA postdiplomskom studiju, University of Gloucestershire u Velikoj Britaniji. Utemeljitelj je tvrtke Empiria Magna, koja se bavi konzultantskim uslugama s područja eBusiness-a, te je vlasnik prvog Internet magazina u JIE regiji, također s područja e-poslovanja www.eBizMags.com. Sada radi na poziciji direktora sektora e-prodaje tvrtke Magma d.d.

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

1 Trackbacks za ovaj tekst

  1. TANJUG - Hrvatska: Na specijalističke studije e-poslovanja u Srbiju | Dragan Varagic Weblog Says:

    [...] studije iz e-poslovanja na Fakultetu tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu, i preporučuje Hrvatima da upišu te studije. Studiranje iz oblasti elektronskog poslovanja na ovom Fakultetu su već prepoznali i vodeći [...]

Vas Komentar