RSS

Kako snimiti dobre fotke?

Mon, Jul 12, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Kako snimiti dobre fotke?

U pravoj trgovini kupci mogu razgledati i opipati artikl, osjetiti njegovu težinu i steći dojam o kvaliteti. Možda ga čak i isprobati, a sve zajedno znatno utječe na dojam i odluku o kupnji. U online trgovini gotovo je nemoguće postići iste osjetilne dojmove kod kupnje. Glavno oruđe za privlačenje kupaca postaje fotografija…

Donosimo vam nekoliko iskustvenih savjeta koji će vam pomoći da vaše fotografije izgledaju profesionalno, te da privuku kupce. Prvo ćemo razmotriti osvjetljenje, zatim ćemo vas ohrabriti da uložite sredstva u kvalitetnu kameru, te na kraju objašnjavamo kompoziciju fotografije.

Prije nego što se upustimo u tajne izrade kvalitetnih fotografija, upozoravamo vas – ukoliko je vaša trgovina dovoljno profitabilna da si možete priuštiti profesionalnog fotografa, učinite to. Dodatno, prodajete li isključivo proizvode za koje su dostupne kvalitetne press fotografije – recimo, za TV uređaje – slobodno zaobiđite ovaj članak.

No, imate li potrebu za snimanjem vlastitih fotografija, vjerujemo da ćemo vam olakšati stvaranje kvalitetnog albuma, uz velike uštede – bez najma profesionalnog fotografa.

Koristite meko osvjetljenje

Ideal kojem teže profesionalni fotografi jest emulirati sunčevu svjetlost u oblačnom danu. Jako direktno svjetlo radi oštre sjene, koje skreću pozornost. Osim toga, otežavaju pravilnu ekspoziciju fotografije. Cilje je osvijetliti mekanim izvorom svjetlosti, da dobijete manje kontrastne sjene vrlo blagih rubova. Da bi ste dobili meko osvjetljenje potrebna vam je profesionalna bljeskalica s difuzorom, a ako želite uštedjeti solidan će biti i bijeli fotokopirni papir ispred bljeskalice. Idealno je fotografiranje s više bljeskalica, koje će osvijetliti predmet mekom svjetlošću s više strana.

Kvalitetan DSLR fotoaparat je nužnost

N emoguće je dobiti izvrsne fotografije s kompaktnim, ili još gore – tankim, šminkerskim digitalcima. Danas svi nude mnogo piksela, no razlika u kvaliteti je drastična. DSLR fotoaparati imaju nekoliko puta veći CCD senzor, koji kreira fotografiju, što u praksi znači da za isti broj piksela daju drastično bolje fotografije, posebice u uvjetima s umjetnom, ne uvbijek savršenom rasvjetom. Dobra je vijest, da ne morate kupiti najskuplji DSLR fotoaparat – bolji modeli uvodne klase, ili srednje sasvim će dob ro poslužiti, što znači da već za 5.000 kuna možete kupiti kvalitetan uređaj.

Ne zaboravite na kompoziciju

Nakon što ste nabavili dobar aparat, pripremili osvjetljenje vrijeme je za pripremu kadra i kompozicije. Artikli ne moraju biti snimani direktno, razmislite kako bi najbolje izgledali. Najčešće je dobar odabir izometrijski pogled, a preporuka je i da artikli iste vrste budu snimani pod istim kutom, inače sve zajedno može izgledati neuredno na webshopu. Primjerice, snimate li TV uređaje, neće dobo izgledati kada je jedan okrenut lijevo, drugi desno a treći je sniman pod pravim kutom…

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar