RSS

Kako slati masovne poruke, a ne biti SPAMer ?

Kako slati masovne poruke, a ne biti SPAMer ?

Od donošenja Zakona o zaštiti osobnih podataka, i u našim se krajevima, sve više i više počinje voditi računa o e-mail marketingu. Za svaku takvu kampanju, oglašivač treba imati dopuštenje primatelja da mu se pošalje promotivna poruka. To dopuštenje najčešće se prikuplja već samim korištenjem određene usluge ili pri ispunjenju pristupnih podataka za neku uslugu. Kako biste povećali broj svojih primatelja, a da pri tome ostanete s prave strane zakona, potrebno je primijeniti određena znanja.

Kod prikupljanja adresa elektroničke pošte najbolje je započeti s povećanjem broja pristupnih mjesta tj. mjesta unosa podataka. Iznenadit ćete se gdje je sve korisnik spreman upisati svoju adresu i pritom kliknuti na kvačicu “Slažem se”. Krenite od vlastitih newslettera i promotivnih mailova – dodajte u njih link na prijavu, kako bi se u slučaju proslijeđivanja poruke, novi korisnik lakše mogao prijaviti. Osim očekivanih mjesta “O nama” i “kontakti” na webu, sve ankete i ostali kontakt obrasci također čine dobar alat za prikupljanje suglasnosti za uvrštenje na listu.

Uz elektronička “mjesta”, korisnika se može obavijestiti o kampanji ili newsletteru i putem letaka i drugih promotivnih materijala, a ako ima prostora i putem samog pakiranja proizvoda. Pristupnice, računi, konferencije, papirnate ankete, sve su to dodatne prilike za pristupanje novim korisnicima.

Iskoristite vaš web kako biste promovirali svoj newsletter, oglašavajte ga na sajtu, omogućite uvid u njegov sadržaj. Pratite svoje čitatelje, analizirajte na što reagiraju; što žele. U tome nema općenitih savjeta, jer je svaka lista primatelja jedinstvena. Pojedine aplikacije za masovno slanje poruka elektroničkom poštom omogućuju i praćenje svakog pojedinog primatelja.

-

Ako je potrebno dodatno i ciljano proširiti bazu potencijalnih korisnika, razmotrite i korištenje tuđih lista. To se može postići kupnjom ili iznajmljivanjem liste primatelja. Osim toga prigoda je udruživanje s drugim oglašivačima (stakeholderima) kako bi oni poslali vašu kampanju svojim korisnicima bilo za financijsku nadoknadu ili za sličnu protuuslugu. Sponzorstvo i sudjelovanje u organizaciji priredbi / evenata još je jedan način da netko drugi pošalje vašu poruku svojim primateljima.
Pri korištenju tuđih resursa morate biti sigurni da je lista e-mail adresa legalno prikupljena jer u suprotnom postajete čistokrvni SPAM – er!

Rating 3.00 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

3 Trackbacks za ovaj tekst

  1. Utjecaj HTML-a na isporuku i dostavu e-mailova | eBizMags Says:

    [...] jednih prolaze mogu drugdje biti blokirane. No, zašto su ISP-ovi zainteresirani za HTML kod? Zbog spamera, naravno, koji koriste trikove s greškama u HTML sintaksi i formatu da zaobiđu filtere. Neki [...]

  2. Kada slati mailove i newslettere? | eBizMags Says:

    [...] subotu i nedjelju donosi bolje rezultate. Mada s takvim tempom valja biti izrazito oprezan da Vam SPAM ne postane drugo [...]

  3. Što je viralni marketing i kako funkcionira? | eBizMags Says:

    [...] Kako slati masovne poruke, a ne biti SPAMer ? [...]

Vas Komentar