RSS

Kako privući posjetitelje putem Youtube videa

Sat, Dec 4, 2010

eMarketing, ePoslovanje

Kako privući posjetitelje putem Youtube videa

Jeste li znali da je samo Google veći od YouTubea po broju pretraživačkih upita? Drugim riječima, više korisnika postavlja upite YouTubeu nego što ih dobiva Bing ili Yahoo, da manje popularne pretraživače niti ne spominjemo. Nije li šteta propustiti takvu priliku za oglašavanje?

Ipak, treba znati da upiti postavljeni YouTubeu pretražuju video sadržaj, dakle nisu klasični, općenitog sadržaja.

Svejedno, svaki ecommerce markentigaš trebao bi iskoristiti taj podatak, jer promet na YouTubeu je velik.

Kako postići da veliki broj gledanja vašeg promotivnog, ili nekog drugog video sadržaja? Na vrlo sličan način kao da radite SEO za web stranice. Većina pravila klasične SEO optimizacije vrijede i u ovom slučaju.

No, nužan preduvjet jest da ste prvo napravili, optimizirali i uploadali po mogućnosti zanimljiv video, relevantan za vašu tvrtku i/ili proizvode koje prodajete.

Kako povećati promet?

Donosimo vam nekoliko praktičnih savjeta koji će vam poboljšati gledanost videa, i u konačnici posjećenost vaših ecommerce stranica.

  • Umetnite naziv vaših stranica u video – s obzirom da vam je konačan cilj dovesti što veći broj korisnika na vaše stranice, svakako umetnite u video ime i URL vaših stranica. Watermark na početku i kraju videa je dobar način da to učinite, i to tijekom produkcije i obrade video materijala. Na taj način privlačite posjetitelje čak i kad netko embeda vaš video na svoje stranice.
  • Pazite na tehničku kvalitetu videa. YouTube prikazuje više formata, no dobar odabir jest 320 x 240 uz 512 kbps kompresiju. Zapamtite, Bolja je niža rezolucija uz dobru kompresiju, nego viša uz prekmpresiran video materijal. Prevelika kompresija uzrokuje brojne artefakte po ekranu, posebice u pokretnim kadrovima – to svakako izbjegavajte.
  • Koristite relevantne keyworde – sasvim razumljivo: naslov, opis i tagovi videa moraju sadržavati vama relevantne keyworde, kao što vrijedi i za web stranice.
  • Pažljivo odaberite kategoriju – prodajete li računala nemojte video uploadati pod kulinarske delicije…
  • Neka video bude zanimljiv. Zabavljajte se snimajući: bude li vam zabavno pri tome, bit će i video zanimljiv. Nemojte raditi dosadan video. Uostalom, kada ste zadnji puta odgledali video koji vam je već na početku bio dosadan?
Rating 2.67 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar