RSS

eBusiness protiv recesije 2.dio

Wed, Jan 26, 2011

ePoslovanje, eSavjeti

eBusiness protiv recesije 2.dio

Kao što smo vidjeli u prvom dijelu teksta, recesija može biti idealno vrijeme za pokretanje online businessa. Bez obzira imate li već uspješnu tvrtku, ili krećete od nule, donosimo vam praktične savjete za pokretanje eCommerce sustava…

Prve korake smo upoznali (definiranje ciljeva, kreiranje poslovnog plana, legalni okvir), a u nastavku teksta donosimo ostale bitne stvari koje ne smijete zanemariti.

odabir dobavljača

Praksa pokazuje da su velika većina eCommerce trgovaca preprodavači, iako su neka poslovanja proizvodnog karaktera. Dakle, potreban vam je kvalitetan dobavljač, koji vam može znatno olakšati poslovanje. Ne zaboravite, i veletrgovci osjete recesiju. Ovo je pravo vrijeme da dogovorite povoljne uvjete, koje nikada ne bi ste dobili u vrijeme ekonomskog prosperiteta, čak i ako tek pokrećete tvrtku.

zaposlenje stručnjaka

Ovdje vam ponovno pomaže recesija – dobar dizajner, programer i kreator sadržaja mogu se zaposliti ispod cijene. Oglas na posao.hr i mojposao.net bit će sasvim dovoljan. No, dobar stručnjak nikada nije bagatelno jeftin, imajte to na umu.

marketing

Nakon što ste posložili online trgtovinu, napunili je sadržajem, detaljno testirali… Vrijeme je za oglašavanje. Nemate li već od prije vrlo posjećene stranice, bez oglašavanja nećete mnogo postići. Dobar online marketing srećom je znatno jeftiniji od klasičnog u časopisima, radiju ili televiziji. Ukoliko imate dobar SEO, to je već pola posla. Pay-per-click kampanja s Googleom, Facebook oglašavanje, YouTube… Dobra je ideja zaposliti stručnjaka za to područje.

pružajte kvalitetnu podršku

Iako izvrsna služba za podršku nije tehnički dio posla, neophodna je želite li da vam posao uspije. Ne zaboravite, jedan loš glas dalje se čuje od tisuću dobrih…

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar