RSS

eBusiness protiv recesije 1.dio

Sat, Jan 22, 2011

ePoslovanje, eSavjeti

eBusiness protiv recesije 1.dio

I dok se svijet manje više oporavio od recesije, Hrvatska još nije na tom putu. No, usprkos ekonomskoj neizvjesnosti, recesija može biti dobra prilika za pokretanje eBusiness poslovanja i za potpuno novi posao…

Recesija je smanjenje nacionalnog BDP-a, a kao što znamo u 2011. Hrvatska će imati najmanji rast u regiji (a i šire). To znači da se većina tvrtki može nadati tek stabilizaciji poslovanja.

No, recesija dodatan naglasak stavlja na trgovinu. I dalje postoji mnogo korisnika koji imaju novaca, i žele ga potrošiti. Pomozite im vašim eCommerce sustavom…

Dakle, što trebate poduzeti za kreiranje uspješnog eCommerce poslovanja? Donosimo vam prva tri koraka za uspostavljanje online sustava u recesiji, a u drugom dijelu teksta još četiri.

Postavite ciljeve, žurite polako

Prije nego krenete razmišljati oko kreiranja dokumenata, web dizajna i izgleda loga, napravite plan koji će vam omogućiti kreiranje uspješnog Internet poslovanja. Postoje mnogo proizvoda koji se mogu prodati online, no nisu svi pogodni za takvu vrstu prodaje. Dobro odaberite vaš portfelj. Jeste li oduvijek željeli prodavati antikvitete online? Ili vašu dizajnersku odjeću? Odredite koji će vam artikli biti u fokusu i činiti okosnicu web stranica.

Nakon što ste to definirali, vrijeme je za postavljanje pravih ciljeva. Hoće li vam eCommerce biti glavni ili sporedni izvor prihoda? Koliko novaca očekujete od Internet poslovanja? Koliko vremena možete čekati da se poslovanje uhoda? Koliko novaca imate na raspolaganju za investiranje?

Kreirajte poslovni plan

Vrijeme je za kreiranje ozbiljnog poslovnog plana. Za to vam nije potreban skupi softver, ima i besplatnog, a sasvim je dovoljan i Word i/ili Excel. Dobar poslovni plan će vam olakšati:

  • Praćenje i unaprjeđenje poslovanja
  • Smještaj na tržištu
  • Privlačenje investitora, prodavača i zaposlenika

Odaberite legalni okvir

Hoćete li raditi preko obrta ili tvrtke? Kakva će vam biti vlasnička struktura? Definirajte sve o vašoj tvrtki unaprijed. Odvagnite prednosti i nedostatke obrta i tvrtke, te provjerite koja prava i obveze iz toga proizlaze. Kontaktiraqjte odvetnika, i knjigovođu, te prosurfajte – mnogo informacija se može dobiti online.

Rating 3.50 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

1 Trackbacks za ovaj tekst

  1. Online Marketing - vodič za ulaganje | eBizMags Says:

    [...] koji prodajete, no pokazalo se da neka pravila vrijede univerzalno, posebice ako tek krećete s online marketing [...]

Vas Komentar