RSS

Google AdWords – tips and tricks 2. dio

Mon, May 10, 2010

eMarketing, ePoslovanje

Google AdWords – tips and tricks 2. dio

U drugom dijelu članka donosimo vam još praktičnih savjeta i znanja koja će vam omogućiti da napravite uspješnu Google AdWords kampanju. Do sada smo naučili razlikovati Google pretraživačku mrežu (search network) i Google sadržajnu mrežu (content network), odabrali smo glavne teme i ključne riječi – keyworde.

Treći korak

Razmislite o kopiranju i formatu vašeg oglasa. Naravno, cilj nam je maksimalno poboljšati učinak reklame i Google AdWord kampanje, a da bi smo to postigli napravit ćemo oglase u svim dozvoljenim formatima. To uključuje tekstualne oglase, oglase sa slikom, te ukoliko to resursi dozvoljavaju i video te widget oglase. Više informacija o formatima oglasa potražite na Google AdWords stranicama.
Vaš cilj je stići do korisnika – kupca dok on mirno surfa internetom, što radi bez nužne želje za registracijom na vaše stranice. Stoga vaš oglas mora biti kreativan, lako pamtljiv i u skladu s interesima korisnika.

Četvrti korak

Za vašu kampanju bitne su sljedeće postavke:

 • Dnevni budžet
 • Geo-targeting postavke
 • Jezik
 • Content network distribucija
 • Content ponude: postavite ih niže od vaših search ponuda (dobar je početak cca 25% niža cijena)

Nakon što definirate ove stavke, spremni ste za početak Google AdWords kampanje.

Peti korak

Nakon što je vaša kampanja aktivna dva ili tri tjedna, trebali bi ste početi razmatrati optimizacijske strategije:

 • Izostavljene stranice – pokrenite Placement Performance report i odaberite sve one stranice koje vam nisu donijele nikakve konverzije. Zanemarite klikove, CTR ili impresije – konverzije su u ovom slučaju jedino mjerilo. Stranice izbacite iz kampanje putem Tools menija. To će vam donije uštedu, te poboljšati učinak kampanje.
 • Negativne ključne riječi – razmislite o dodavanju negativnih ključnih riječi vašoj content kampanji da bi ste izbjegli stranice gdje se one pojavljuju. Primjerice, prodajete li automobile, nema razloga da se vaš oglas pojavljuje na stranicama s ključnim riječima poput servis, dijelovi ili limar, stoga te riječi definirajte kao negativne keyworde.
 • Oglasi – ne zaboravite provjeriti učinak pojedinih oglasa, te one manje efikasne prepravite.

Uz pomoć ovih savjeta, vaša Google AdWords kampanja će uz malo truda postići daleko bolji učinak. Svakako isprobajte!

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

1 Trackbacks za ovaj tekst

 1. SEO: procjena prodajnog potencijala keyworda i fraza 1.dio | eBizMags Says:

  [...] odredit ćete ratu uspjeha vaših keyworda, za što vam je potreban alat poput KeywordDiscovery ili Google Adwords Keyword Tool. Za svaki vaš pojedini keyword upišite procjenjen broj traženja istog, dobiven [...]

Vas Komentar