RSS

Gdje smjestiti svoju Internet stranicu?

Fri, May 29, 2009

ePoslovanje, eSavjeti

Gdje smjestiti svoju Internet stranicu?

Webhosting je poput kupnje vozila – često ne znate što dobivate dok ga probno ne provozate. Kako odabrati webhosting snova, a da ne izgubite vrijeme, novac i živce na isprobavanje webhosting tvrtki i pritom stalno seljakate stranicu? U pomoć vam može priskočiti naš savjet koji olakšava odabir pravog webhostinga za vašu stranicu.

Jedna od važnih odluka koju valja donijeti prilikom pokretanja vlastite online stranice jest odabir webhosting kompanije kod koje ćete ju postaviti. Danas ima toliko webhosting tvrtki da se čovjeku teško snaći, čini se kao da svatko, pa čak i iz hobija ima webhosting kompaniju. Odabir webhostinga otežavaju smiješno niske cijene usluga na koje su kompanije primorane radi žestoke konkurencije.

Niske cijene inicijalno zavedu dosta korisnika koji kasnije shvate da im webhosting vrijedi točno onoliko koliko ga i plaćaju – par dolara mjesečno. Tada ste primorani promijeniti webhosting kompaniju i preseliti stranicu. Webhosting tvrtka s kojom raskidate ugovor najčešće vam neće dati povrat novca (a uslugu ste vjerojatno platili godinu dana unaprijed), te trebate ponovno opet pokušati odabrati idealan webhosting po svojoj mjeri…

-

Prijedlog

Zakupite onaj webhosting na kojem se nalazi Vama najdraža ( najbolja ) Internet stranica s čijim ste performansama zadovoljni. Naime, obavezno danima testirajte stranice koje posjećujete, te ih pokušajte izdvojiti nekoliko koje, po vašem mišljenju, imaju najbrži odaziv, dostupnost, brzinu downloada, učitavanja naslovnice ili druge parametre koji su vam bitni. Kad pronađete takvu stranicu, jednostavno zakupite prostor kod webhosting kompanije na kojoj je ta stranica postavljena. Ali kako doznati gdje je ta stranica smještena?

Tu upomoć uskaču „whois“ aplikacije – za hrvatske domene isprobajte whois.com.hr, a za međunarodne www.whois-search.com. U prazno polje upišite adresu bilo koje ( tražene ) stranice, kliknite enter i nakon nekoliko trenutaka pojavit će se, uz ostale podatke, i naziv webhosting kompanije na kojoj je stranica postavljena – jednostavno i ultrakorisno.

Prilikom odabira webhostinga poslužite se trikom – na netu sigurno postoji stranica koja je po broju posjeta, brzini i drugim parametrima slična vašoj. Kada pronađete takvu stranicu, pomoću nekog od brojnih „whois“ alata doznajte koja kompanija ga je ugostila, te kod nje zakupite prostor za vlastitu stranicu.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

1 Komentari za ovaj tekst

  1. Toni Aničić komentira:

    Jedna od najvažnijih stvari koje valja obaviti prilikom odabira web hostinga je proguglati “[insert hosting name] is scam” i “[insert hosting name] sucks”. Odmah ćete dobiti uvid u stvarni feedback njihovih vjerojatno sada već bivših korisnika.

    Nemojte se uzrujavati, gotovo da nema tvrtke koja hosta velik broj stranica a da neće biti barem nekoliko rezultata na googleu za ove pretrage, ali barem znate što kupujete i kakva su stvarna iskustva njihovih klijenata a ne ona koje drže na sajtu :)

Vas Komentar