RSS

Koliko Intranet koristi poslovanju?

Mon, Nov 23, 2009

ePoslovanje, eSavjeti

Koliko Intranet koristi poslovanju?

Objediniti moć weba i tehnologije ključan je element za uspjeh svakog (e)poslovanja. Da biste bili konkurentni, morate zadržati djelatnike, poboljšati komunikaciju s klijentima, povećati produktivnost, povećati učinkovitost, i smanjiti troškove. U tome vam uvelike može pomoći uvođenje intraneta. S druge strane, Internet stranice vam mogu koristiti kao marketinški i trgovački alat, ali i za poboljšanje funkcioniranja same organizacije, praćenje narudžbi i natječaja među dobavljačima. U današnjoj složenoj ekonomiji, usvajanje novih tehnologija presudno je za konkurentnost tvrtke, smanjenje izdataka i zadovoljstvo klijenata kako bi se polučio dugotrajan uspjeh.

-

Prednosti Intraneta

Glavna prednost za implementiranje intraneta je mogućnost preciznije komunikacije. Uz pomoć intraneta, zaposlenici uče nove stvari jedni od drugih, surađuju na zajedničkim projektima, razmjenjuju saznanja o novostima unutar tvrtke, a socijaliziranjem i van radnog okruženja, stvara se međusobna snažnija povezanost.

Jedna od praktičnih prednosti intraneta je npr. i ušteda na tiskanju, papiru i distribuciji, kao i povećanje efikasnosti i produktivnosti.

Omogućavanje pristupa informacijama poput zdravstvenog osiguranja, godišnjih odmora, nadolazećih evenata, raspored zaduženja, pravilnika o radu i sl. uštedjet će vrijeme svakom zaposleniku kojem je neka od ovih informacija potrebna.

Takav način dostupnosti informacija razvija osjećaj jednakosti među djelatnicima i subjektivni osjećaj povezanosti s tvrtkom, što opet pridonosi tome da su djelatnici zadovoljniji svojim radnim mjestom, a samim tim i produktivniji.

-

Uspješan intranet je samo onaj koji se temelji na postojanom brandu, politici tvrtke, i njenoj misiji.

-

Prilikom definiranja naziva domene, koncentrirajte se na nešto što simbolizira vašu tvrtku. Uzmite u obzir i ideje zaposlenika iz različitih odjela. Nipošto nemojte intranet postaviti na teško pamtljivu i nedostupnu lokaciju.

Uključivanje intraneta u redovno strateško planiranje omogućuje njegovo usklađivanje s godišnjim ciljevima tvrtke. Timskim pristupom implementirajte nove sadržaje čime ćete održavati njegovu svakodnevnu nadogradnju. Budući da su na intranetu pohranjeni godišnji ciljevi i dosad ostvareni elementi, lako se prati razvoj poduzeća, raspoloživost resursa i investicije.

Osoba zadužena za kontrolu intraneta dužna je na dnevnoj bazi ažurirati informacije iz svih dijelova firme, od marketinga do HR-a. Intranet developer ( strateg ) uz sve to mora i omogućiti što funkcionalniji rad stranica. Ovisno o tome koliko je velika tvrtka, za održavanje intraneta zaposlite nekog unutar firme ili vanjskog suradnika. U svakodnevnoj nadogradnji informacija uvelike pomaže i baza s upitima i prijedlozima zaposlenika. Na taj način i oni sami pridonose updatanim podacima.

U svakom slučaju, treba poticati korištenje intraneta i naglašavati njegovu korist za sveopće funkcioniranje tvrtke, kako među članovima uprave tako i među svim ostalim djelatnicima tvrtke.

-

intranet

Razlika između Intraneta i Interneta?

Internet je internacionalna mreža povezanih računala, a intranet je interna mreža koja je dostupna autoriziranim korisnicima ( npr. zaposlenicima, klijentima i kupcima ) unutar jedne organizacije. Preko intraneta, uz pomoć certifikata i / ili lozinke, omogućen je ulaz u datoteke s projektima, proračunom, fakturama, izvješćima i sl.

Rating 4.25 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

1 Trackbacks za ovaj tekst

  1. IC Daily – Equity Espresso – 20.04.2010. | eBizMags Says:

    [...] mislimo upravo na PODR, Kraš, ali i Franck). Znajući načine funkcioniranja te svakako efikasnost poslovanja, nekako bi za prve dvije navedene firme bili… blago rečeno skeptični jer će se teško moći [...]

Vas Komentar