RSS

Edukativni članci podižu prodaju

Tue, Nov 2, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Edukativni članci podižu prodaju

Praksa je pokazala da kvalitetni edukativni članci sa savjetima mogu biti efektivan alat za povećanje prodaje. Vodiči za kupnju povećavaju promet, poboljšavaju vaše rangiranje u tražilicama, privlače korisnike, povećavaju vrijeme provedeno na vašim stranicama te u konačnici i vrijednost vašeg branda.

Pisanje edukativnih članaka sa savjetima i vodičima za kupnju pojedinih proizvoda može biti jednostavno; krenite s vašom linijom proizvoda koje dobro poznajete. Korisnici sve češće rade usporedbe prije kupnje, i traže savjete, recenzije i vodiče za kupnju.

Krenete li u izradu takvih tekstova, pokušajte odgovoriti na sljedeća pitanja:

  • Koji tip proizvoda je za mene?
  • Kako odabrati između proizvoda X i proizvoda Y
  • Koja inačica je najbolja za mene
  • Zašto odabrati X a ne Y
  • Kako instalirati proizvod X
  • Kako koristiti proizvod X
  • Pet najboljih načina za korištenje proizvoda X
  • Vodič za kupnju dodataka
  • Usporedne tablice za slične proizvode

Povjerenjem do zarade

Članci tog tipa bitno povećavaju povjerenje kupaca, jer su dokaz da dobro razumijete proizvode koje prodajete, što danas baš i nije pravilo kod trgovaca. Osim toga, jača i povjerenje u kvalitetnu after sale podršku. Dodatno, pružite li korisniku dovoljno informacija manja je vjerojatnost da će dalje tražiti, pri čemu može naletjeti i na vašu konkurenciju

Vi ćete imati direktnu korist od smanjenog broja upita na mail ili telefon. Svakako dodajte FAQ rubriku, koja će vam drastično smanjiti broj poziva.

Članci su svakako osnova, no ne zaboravite i na nove medije – socijalne mreže (Facebook, Twitter kod nas ima malo korisnika), YouTube filmove, pišite blog… Integrirate li sve navedeno, napravit ćete vrlo kvalitetne stranice koje će s vremenom postati jak brand. Kupci će biti zadovoljni, steći ćete njihovo povjerenje te time i naklonost kod kupnje.

Uostalom, biste li vi radije kupili proizvod od tvrtke koja nema blage veze što prodaje, ili od specijalista koji nudi sjajnu popratnu podršku i obilje korisnih savjeta?

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar