RSS

eCommerce: Prodaja i druženje na Facebooku

Tue, Aug 17, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

eCommerce: Prodaja i druženje na Facebooku

Korak dalje u eCommerceu svakako je pridonijelo korištenje Facebooka. Ne samo da putem njega možete reklamirati svoje proizvode, već se možete i povezati s vašim klijentima.

Prema  podacima, upotreba Facebooka u razdoblju od veljače 2008. do veljače 2009. porasla je za 149%

Ne radi se samo o korisnicima mlađe dobi kao što bi smo mogli očekivati; u istom vremenskom okviru bilježi se porast od 23% članova koji su iznad 35 godina starosti.

Stoga, ukoliko još niste, svakako krenite s – potpuno besplatnom – facebook promocijom.

Prvi korak: kreirajte svoj profil

O beneficijama i neslužbenim pravilima oglašavanja na Facebooku i drugim socijalnim mrežama smo već pisali. Prvi korak je svakako kreiranje profila.

Tvrtke kreiraju svoj profil na isti način kao i fizičke osobe. Uz pomoć aplikacija trgovci mogu vrlo jednostavno prikazati svoju ponudu putem Flickra, Twittera ili bloga. Velika je mogućnost reklame, bilo putem videa, linka, pozivima na evente… Jednom kad pridobijete  novog člana, imate ga zauvijek na svojoj update listi.

Facebook je omogućio i direktnu prodaju uz pomoć Facebook Marketplacea
Proizvodi su rangirani po kategorijama, a moguće ih je prodati, donirati ili jednostavno- darovati.

Ali, prava snaga Facebooka leži u tome što možete doznati tko su vaši kupci, upoznati ih te s njima direktno komunicirati. Saznati ćete njihovo mišljenje o prednostima i nedostacima vaše ponude. Svaki novi član je zainteresiran za ono što vi nudite, a vi ste u mogućnosti reklamirati nove proizvode putem jednostavnih poruka po cijeni od nula kuna.

Veliki trgovci iskoristili su prednost Facebooka

Pogledajte uspjeh koji je ostvario Nike, 1,4 milijuna fanova  . A članovi se zabavljaju dodatno stavljajući slike svojih omiljenih tenisica i pišu komentare te vode diskusije vidljive svima.

Ovdje pogledajte još jedan uspješan primjer kako promovirati proizvode, ponuditi popuste korisnicima Facebooka.

U svakom slučaju, želite li komunicirati sa svojim klijentima, osluškivati njihove potrebe, Facebook vam nudi novu vrstu druženja i načina promocije. Nemojte propustiti priliku…

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

1 Trackbacks za ovaj tekst

  1. Opisi proizvoda prodaju robu 1.dio | eBizMags Says:

    [...] razloga zašto je eCommerce toliko uspješan jest upravo minimaliziranje ljudskih kontakata. Iako je to na prvi pogled često [...]

Vas Komentar