RSS

eBizMags: Top 5 tekstova u mjesecu lipnju

eBizMags: Top 5 tekstova u mjesecu lipnju

Krajem svakog mjeseca objavljivat ćemo Top 5 listu tekstova na eBizMags portalu, kreiranu prema kriteriju najveće čitanosti.

Pogledajte o kojim se tekstovima ovog mjeseca radi, možda ste neke propustili.

-

TOP 5 NAJČITANIJIH U MJESECU LIPNJU

-

1. Začinite svoj e-mail marketing

Analogija s kuhanjem i e-mail marketingom nije samo igra riječi. Oboje je jednostavno, no da biste u jednom od ta dva posla bili izvrsni, potrebno je mnogo vremena, kvalitetnog alata i prije svega znanja. Gotovo jelo je sačinjeno od različitih namirnica, koje zajedno moraju davati savršen okus…

No dobro, ostavimo se analogija. U ovom članku predložit ćemo vam nekoliko mjera za poboljšanje marketinške e-mail kampanje, u rasponu od jednostavnih i brzo primjenjivih do onih koje zahtijevaju određena znanja i alate.

-

2. Koji su uzroci poslovne krize?

Poslovna kriza se u literaturi najčešće definira kao neplaniran i neželjen proces ograničenog trajanja i mogućnosti utjecanja, koji šteti primarnim ciljevima poduzeća, s ambivalentnim ishodom. Primarni ciljevi, vitalno važni za poduzeće čije neispunjavanje vodi ka propasti poduzeća, su: očuvanje platežne sposobnosti u svakom trenutku (načelo likvidnosti), postizanje minimalne dobiti, te stvaranje i očuvanje dovoljnih potencijala uspjeha.

-

3. 10 savjeta: Kako postići bolju čitanost newsletter-a?

Važnost postizanja dobre rate (CTR – click through rate) otvaranja mailova očita je kada je u pitanju uspjeh čitanja vaših newslettera i reklamnih poruka. Ukratko, što više ljudi otvori e-mail, veća je mogućnost da vaša obavijest ili proizvod budu primijećeni. Dakle, koji su elementi bitni za povećanje čitanosti e-mailova? Slijede savjeti uočeni kroz praksu i istraživanja tržišta, te ponašanja korisnika.

-

4. Kada slati mailove i newslettere?

Ne šaljite newslettere vikendom – jedna je od najstarijih, ali da li i pogrešnih pretpostavki? Istraživanja pokazuju da većina mailova stiže sredinom tjedna, preciznije; u utorak, srijedu i četvrtak. Ta tri dana su udarna u tjednu, no praksa pokazuje da mnogo mailova, tj. spama dobijemo i vikendom – statistici usprkos. Zašto biste uopće slali mailove vikendom, ili čak i ponedjeljkom i petkom?

-

5. Pratite li rezultate svojih kampanja prema ISP-u?

Znate li kako se vaši e-mailovi ponašaju kod ključnih ISP-ova i domena? Da li jedna ili više domena daje bitno lošije rezultate? Zašto je potrebno pratiti performanse vaše marketing kampanje po pojedinim Internet providerima i domenama?

Iz jednostavnog razloga: samo tako možete primijetiti lošije rezultate, te na vrijeme reagirati i poboljšati profitabilnost vaših mailova.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, ,

Autor teksta:

Sinisa Begovic - ukupno napisanih 69 tekstova na eBizMags.

Kroz svoju 12 – godišnju menadžersku karijeru konstantno se usavršava i radi na kompleksnim ICT sustavima s usmjerenjem na poslovni, idejni i funkcionalni aspekt. Sudjelovao je u stvaranju velikog broja e-projekata, pa tako i prvog WebShop-a u Hrvatskoj s integriranim kartičnim plaćanjem. 3 godine za redom bio je Predsjednik žirija nacionalnog natječaja Vidi Web Top 100. Kroz svoj radni vijek obnašao je funkcije project managera, direktora marketinga, izvršnog direktora , a na regionalnoj razini voditelja Web & eCommerce odjela najveće tvrtke u JIE Regiji za proizvodnju i distribuciju računala i potrošačke elektronike. Odjel je osmislio i upravljao s nekoliko desetaka poznatih brand portala, te s nekoliko eCommerce sustava koji su ostvarivali višemilijunske promete i uspješno opsluživali tisuće zadovoljnih partnera diljem Regije. 1999. diplomirao novinarstvo, a nekoliko se godina kasnije usavršava na MBA postdiplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, te magistrira na MBA postdiplomskom studiju, University of Gloucestershire u Velikoj Britaniji. Utemeljitelj je tvrtke Empiria Magna, koja se bavi konzultantskim uslugama s područja eBusiness-a, te je vlasnik prvog Internet magazina u JIE regiji, također s područja e-poslovanja www.eBizMags.com. Sada radi na poziciji direktora sektora e-prodaje tvrtke Magma d.d.

Kontaktiraj autora

Vas Komentar